Nem állítom, hogy minden reggel van időm kiadós reggeliket készíteni. Gondolom nem vagyok ezzel egyedül. De a hétvégéken szeretem kényelmesen indítani a reggeleket. Főzök egy jó kávét, és miközben iszogatom, felmérem azt, hogy mi van a hűtőben és a kamrában. Szeretem amikor nincs rohanás, és van időnk ücsörögni kicsit az asztal körül a családdal. Ez a recept tökéletes választás egy lassú szombat vagy vasárnap reggelre. De szerintem vacsorának se kutya…
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc
ADAG
2 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
6 szelet pulykasonka
2 darab tojás
100 g Mozzarella sajt
2 darab császár zsömle
1 szál újhagyma
2 darab paradicsom
50 g vaj
1. A zsömléket félbevágjuk.
2. A zsömlék alját kibelezzük, megvajazzuk, pulykasonkával kibéleljük, majd a sonkás kelyhekbe beleütjük a tojásokat.
3. Ezután megszórjuk reszelt mozzarella sajttal és a felszeletelt újhagymával.
4. A zsömlék tetejét visszahelyezzük, megvajazzuk, majd a zsemléket külön-külön sütőpapírba csomagoljuk.
5. 180 °C-on 30 percig sütjük.
6. A megsült zsömléket paradicsomszeletekkel tálaljuk.