Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

A tökéletes reggeli – Császárzsömlében sült sonkás-sajtos lágy tojás

Kezdőlap > Receptek > Recept videóval > A tökéletes reggeli – Császárzsömlében sült sonkás-sajtos lágy tojás

2019. július 11. Szerző: Lázár Videó: Melinda

Nem állítom, hogy minden reggel van időm kiadós reggeliket készíteni. Gondolom nem vagyok ezzel egyedül. De a hétvégéken szeretem kényelmesen indítani a reggeleket. Főzök egy jó kávét,  és miközben iszogatom, felmérem azt, hogy mi van a hűtőben és a kamrában. Szeretem amikor nincs rohanás, és van időnk ücsörögni kicsit az asztal körül a családdal. Ez a recept tökéletes választás egy lassú szombat vagy vasárnap reggelre. De szerintem vacsorának se kutya…


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc

ADAG

ADAG
2 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.6 / 5. Értékelések: 9

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Mentes

Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

6 szelet pulykasonka
2 darab tojás
100 g Mozzarella sajt
2 darab császár zsömle
1 szál újhagyma
2 darab paradicsom
50 g vaj

Elkészítés

1. A zsömléket félbevágjuk.

2. A zsömlék alját kibelezzük, megvajazzuk, pulykasonkával kibéleljük, majd a sonkás kelyhekbe beleütjük a tojásokat.

3. Ezután megszórjuk reszelt mozzarella sajttal és a felszeletelt újhagymával.

4. A zsömlék tetejét visszahelyezzük, megvajazzuk, majd a zsemléket külön-külön sütőpapírba csomagoljuk.

5. 180 °C-on 30 percig sütjük.

6. A megsült zsömléket paradicsomszeletekkel tálaljuk.

Készítsük el együtt!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!