Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Brassói

A magyar konyha egyik klasszikusa. Ahány ház, annyi szokás. Az én házamban így készül a brassói. Jó étvágyat hozzá!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
45 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 3.8 / 5. Értékelések: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

Mentes

Tojásmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

1 kg sertésszűz
200 g füstölt szalonna
1 kg krumpli
150 g vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 dl víz
1 csomag friss majoránna
1 csomag friss petrezselyem
1 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál törött bors
1 teáskanál só
étolaj a sütéshez

Elkészítés

1. A sertésszüzet egy éles késsel lehártyázzuk, felszeleteljük, csíkokra vágjuk, majd megsózzuk.

2. A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, a vöröshagymát felszeleteljük, a fokhagymát apróra vágjuk.

3. A csíkokra vágott füstölt szalonnát forró étolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt vöröshagymát, és elkeverjük.

4. Ezután hozzáadjuk a sertésszüzet, az apróra vágott fokhagymát és a vizet.

5. Fedő alatt, közepes lángon, 15 percig főzzük. Ezután megszórjuk a borssal és a fűszerpaprikával, valamint hozzáadjuk az apróra vágott majoránnát és petrezselymet is.

6. Fedő alatt, közepes lángon, további 15 percig főzzük.

7. Közben forró olajban megsütjük a megtisztított, hasábokra vágott krumplit.

8. A húsos ragot összekeverjük a sült krumplival, megborsozzuk, petrezselyemmel díszítve, forrón tálaljuk.

Készítsük el együtt!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!