A magyar konyha egyik klasszikusa. Ahány ház, annyi szokás. Az én házamban így készül a brassói. Jó étvágyat hozzá!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
45 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Mentes
1 kg sertésszűz
200 g füstölt szalonna
1 kg krumpli
150 g vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 dl víz
1 csomag friss majoránna
1 csomag friss petrezselyem
1 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál törött bors
1 teáskanál só
étolaj a sütéshez
1. A sertésszüzet egy éles késsel lehártyázzuk, felszeleteljük, csíkokra vágjuk, majd megsózzuk.
2.
A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, a vöröshagymát felszeleteljük, a fokhagymát apróra vágjuk.
3. A csíkokra vágott füstölt szalonnát forró étolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt vöröshagymát, és elkeverjük.
4. Ezután hozzáadjuk a sertésszüzet, az apróra vágott fokhagymát és a vizet.
5.
Fedő alatt, közepes lángon, 15 percig főzzük. Ezután megszórjuk a borssal és a fűszerpaprikával, valamint hozzáadjuk az apróra vágott majoránnát és petrezselymet is.
6. Fedő alatt, közepes lángon, további 15 percig főzzük.
7. Közben forró olajban megsütjük a megtisztított, hasábokra vágott krumplit.
8. A húsos ragot összekeverjük a sült krumplival, megborsozzuk, petrezselyemmel díszítve, forrón tálaljuk.