Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Rostonsült lazac krémsajtos kellel

Ezzel az étellel egy fáradt szürke hétköznapot is ünnepivé varázsolhatunk. Gyertyát az asztalra, bontsunk ki egy üveg bort, és (legalább) a vacsora idejére felejtkezzünk el a napi hajtásról és koncentráljunk egymásra.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
2 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4 / 5. Értékelések: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Hal

Mentes

Gluténmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

400 g bőrös lazacfilé

2 evőkanál étolaj
0,5 dl rozé
2 gerezd fokhagyma
300 g kínai kel
0,5 dl rozé
3 evőkanál mascarpone

Elkészítés

1. A bőrös lazacfiléből csíkot vágunk úgy, hogy a bőrt ne vágjuk át, majd a következő csíknál átvágjuk a bőrt is, a csíkokat – amelyeket összeköt a bőr – kihajtva megkapjuk a lazacpatkót.

2. A lazacpatkót megsózzuk.

3. Az étolajat felforrósítjuk, fedő alatt, 5 percig sütjük, ezután felöntjük rozéval, majd még 5 percig sütjük.

4. Ezután megfordítjuk a lazacpatkót, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, a sót, majd pár percig tovább sütjük. Ezután kivesszük a lazacpatkót, és félretesszük.

5. A visszamaradt fokhagymás zsiradékhoz hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott kínai kelt, megsózzuk, felöntjük a rozéval, majd fedő alatt, 10 percig főzzük.

6. Ezután hozzáadjuk a mascarponet, és összefőzzük.

7. A krémsajtos kelt a roston sült lazacpatkóval tálaljuk.

Készítsük el együtt!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!