Ezzel az étellel egy fáradt szürke hétköznapot is ünnepivé varázsolhatunk. Gyertyát az asztalra, bontsunk ki egy üveg bort, és (legalább) a vacsora idejére felejtkezzünk el a napi hajtásról és koncentráljunk egymásra.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
2 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
400 g bőrös lazacfilé
só
2 evőkanál étolaj
0,5 dl rozé
2 gerezd fokhagyma
300 g kínai kel
0,5 dl rozé
3 evőkanál mascarpone
1. A bőrös lazacfiléből csíkot vágunk úgy, hogy a bőrt ne vágjuk át, majd a következő csíknál átvágjuk a bőrt is, a csíkokat – amelyeket összeköt a bőr – kihajtva megkapjuk a lazacpatkót.
2. A lazacpatkót megsózzuk.
3. Az étolajat felforrósítjuk, fedő alatt, 5 percig sütjük, ezután felöntjük rozéval, majd még 5 percig sütjük.
4. Ezután megfordítjuk a lazacpatkót, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, a sót, majd pár percig tovább sütjük. Ezután kivesszük a lazacpatkót, és félretesszük.
5.
A visszamaradt fokhagymás zsiradékhoz hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott kínai kelt, megsózzuk, felöntjük a rozéval, majd fedő alatt, 10 percig főzzük.
6. Ezután hozzáadjuk a mascarponet, és összefőzzük.
7. A krémsajtos kelt a roston sült lazacpatkóval tálaljuk.