Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Aszalt szilvás, sonkával és sajttal göngyölt csirketekercs diós bundában, almakompóttal és burgonyapürével

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Aszalt szilvás, sonkával és sajttal göngyölt csirketekercs diós bundában, almakompóttal és burgonyapürével

2019. július 12. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Azt hiszem, hogy a recept neve magárt beszél. Hús és gyümölcs tökéletes kombinációja diós bundában. Kicsit időigényes, de nem tart több ideig elkészíteni mint egy “sima” rántott húst. Megéri rászánni azt a kis plusz időt, ezt garantálom!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Dióféle Glutén Tojás Tej

Mentes

Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

Hozzávalók a tekercshez:

Hozzávalók:
60 dkg bőr nélküli csirkemellfilé
15 dkg aszalt szilva
8 szelet gépsonka
8 vékony szelet trappista sajt
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 mokkáskanál só

Hozzávalók a bundázáshoz:

3 egész tojás
10 dkg liszt
15 dkg zsemlemorzsa
10 dkg darált dió
étolaj a sütéshez

Elkészítés

1. A csirkemellfilét hosszában kettévágjuk, kiterítjük, majd klopfolóval megütögetjük.

2. Finoman megszórjuk sóval, őrölt fekete borssal.

3. Ráterítjük a szeletelt sajtot, a gépsonkát, az aszalt szilvát középre helyezzük, majd szorosan, rolád formára feltekerjük.

4. A csirketekercset kívülről két oldalán és középen fapálcával megtűzzük, majd bepanírozzuk úgy, hogy a liszt és a felvert egész tojás után a darált dióval összekevert zsemlemorzsába forgatjuk.

5. Forró, bő olajban minden oldalról szép pirosra sütjük – a sütést magas hőmérsékleten kezdjük, majd alacsonyan folytatjuk azért, hogy a csirketekercs belülről is átsüljön.

6. Almakompóttal és burgonyapürével tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra