Azt hiszem, hogy a recept neve magárt beszél. Hús és gyümölcs tökéletes kombinációja diós bundában. Kicsit időigényes, de nem tart több ideig elkészíteni mint egy “sima” rántott húst. Megéri rászánni azt a kis plusz időt, ezt garantálom!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
Hozzávalók:
60 dkg bőr nélküli csirkemellfilé
15 dkg aszalt szilva
8 szelet gépsonka
8 vékony szelet trappista sajt
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 mokkáskanál só
3 egész tojás
10 dkg liszt
15 dkg zsemlemorzsa
10 dkg darált dió
étolaj a sütéshez
1. A csirkemellfilét hosszában kettévágjuk, kiterítjük, majd klopfolóval megütögetjük.
2.
Finoman megszórjuk sóval, őrölt fekete borssal.
3.
Ráterítjük a szeletelt sajtot, a gépsonkát, az aszalt szilvát középre helyezzük, majd szorosan, rolád formára feltekerjük.
4. A csirketekercset kívülről két oldalán és középen fapálcával megtűzzük, majd bepanírozzuk úgy, hogy a liszt és a felvert egész tojás után a darált dióval összekevert zsemlemorzsába forgatjuk.
5. Forró, bő olajban minden oldalról szép pirosra sütjük – a sütést magas hőmérsékleten kezdjük, majd alacsonyan folytatjuk azért, hogy a csirketekercs belülről is átsüljön.
6. Almakompóttal és burgonyapürével tálaljuk.