Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Balatoni büfélángos

Nem telhet el nyár lángos nélkül. Az én kedvencem a sajtos-tejfölös lángos jó sok fokhagymával. Most megmutatom Nektek az én verziómat. Lángosozásra fel, és irány a strand!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc

ADAG

ADAG
10 darab

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.6 / 5. Értékelések: 11

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tej

Mentes

Húsmentes Tojásmentes

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

1 kg liszt
6 dl zsíros tej
1 púpozott evőkanál tejföl a tésztába
2 csomag élesztő
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál só
étolaj a tészta átdolgozáshoz
étolaj a sütéshez

Hozzávalók a feltéthez:

tejföl
sajt
fokhagyma

Elkészítés

1. Egy tálba öntjük az élesztőt, a porcukrot, a tejet, a lisztet és a tejfölt.

2. A masszát kézzel jól összedolgozzuk, majd konyharuhával letakarva, 20 percig kelesztjük.

3. Ezután beolajozott kézzel újra átdolgozzuk a tésztát.

4. A tésztát vágódeszkára helyezzük, ráöntünk egy kevés olajat, megforgatjuk, majd felszeleteljük, és a szeleteket is több darabra vágjuk.

5. A tésztadarabokból beolajozott kézzel gömböket formázunk, majd konyharuhával letakarva, 15 percig kelesztjük.

6. A megkelt tészta golyókat egyesével kilapítjuk, majd forró olajba téve megsütjük.

7. Tejföllel, sajttal a tetején kínáljuk.

Készítsük el együtt!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!