Nem telhet el nyár lángos nélkül. Az én kedvencem a sajtos-tejfölös lángos jó sok fokhagymával. Most megmutatom Nektek az én verziómat. Lángosozásra fel, és irány a strand!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc
ADAG
10 darab
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
1 kg liszt
6 dl zsíros tej
1 púpozott evőkanál tejföl a tésztába
2 csomag élesztő
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál só
étolaj a tészta átdolgozáshoz
étolaj a sütéshez
tejföl
sajt
fokhagyma
1. Egy tálba öntjük az élesztőt, a porcukrot, a tejet, a lisztet és a tejfölt.
2.
A masszát kézzel jól összedolgozzuk, majd konyharuhával letakarva, 20 percig kelesztjük.
3.
Ezután beolajozott kézzel újra átdolgozzuk a tésztát.
4.
A tésztát vágódeszkára helyezzük, ráöntünk egy kevés olajat, megforgatjuk, majd felszeleteljük, és a szeleteket is több darabra vágjuk.
5.
A tésztadarabokból beolajozott kézzel gömböket formázunk, majd konyharuhával letakarva, 15 percig kelesztjük.
6. A megkelt tészta golyókat egyesével kilapítjuk, majd forró olajba téve megsütjük.
7. Tejföllel, sajttal a tetején kínáljuk.