Egyszerű de nagyszerű desszert, amit pillanatok alatt összedobhatunk, ha egy kis édesre vágyunk. Ráadásul ezt gyerekek is könnyedén elkészítik. Kiváló recept, ha a gyereket be akarjuk vezetni a sütés – főzés világába.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
25 perc
ADAG
12 csésze
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
20 dkg sárgabarack vagy barackkonzerv
10 dkg liszt
16 dkg cukor
2 egész tojás
1 dl olvasztott vaj
2 evőkanál bazsalikom levél, apróra vágva
1 csipetnyi só
1. A tojást, a cukrot, a lisztet, az olvasztott vajat és a csipetnyi sót csomómentesre keverjük egy keverőtálban, majd kivajazott, tűzálló kávéscsészékbe töltjük (3/4-ig töltjük).
2.
170 °C fokos sütőben, 15 perc alatt készre sütjük.
3. Közben a barackokat felszeleteljük és összekeverjük a vágott bazsalikom levéllel és 3 evőkanál kompót lével. Ha friss barackkal dolgozunk 3 evőkanál vízet keverjünk el egy kis cukorral.
4. A barack szeletkéket a kisült piskóta mellett tálaljuk.