Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Bögrében sült barackos piskóta

Kezdőlap > Receptek > Desszert > Bögrében sült barackos piskóta

2019. július 12. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Egyszerű de nagyszerű desszert, amit pillanatok alatt összedobhatunk, ha egy kis édesre vágyunk. Ráadásul ezt gyerekek is könnyedén elkészítik. Kiváló recept, ha a gyereket be akarjuk vezetni a sütés – főzés világába.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
25 perc

ADAG

ADAG
12 csésze

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

20 dkg sárgabarack vagy barackkonzerv
10 dkg liszt
16 dkg cukor
2 egész tojás
1 dl olvasztott vaj
2 evőkanál bazsalikom levél, apróra vágva
1 csipetnyi só

Elkészítés

1. A tojást, a cukrot, a lisztet, az olvasztott vajat és a csipetnyi sót csomómentesre keverjük egy keverőtálban, majd kivajazott, tűzálló kávéscsészékbe töltjük (3/4-ig töltjük).

2. 170 °C fokos sütőben, 15 perc alatt készre sütjük.

3. Közben a barackokat felszeleteljük és összekeverjük a vágott bazsalikom levéllel és 3 evőkanál kompót lével. Ha friss barackkal dolgozunk 3 evőkanál vízet keverjünk el egy kis cukorral.

4. A barack szeletkéket a kisült piskóta mellett tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!