Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Csicseriborsó-leves pirított barna kenyérrel

Kezdőlap > Receptek > Leves > Csicseriborsó-leves pirított barna kenyérrel

2019. július 12. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Barátkozzunk a csicseriborsóval. Humusz néven – csicseriborsóból készült kence – már világnévre tett szert, de sokkal többet tud ennél. Ráadásul nagyon jó hatással van a szervezetre a magas rosttartalma miatt. És még egy érdekes információ erről a hüvelyesről,  népies elnevezése a bagolyborsó. Na, de a lényeg a lényeg: Készítsétek el ezt a levest, nem bánjátok meg!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 3.4 / 5. Értékelések: 17

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tej

Mentes

Tojásmentes

Hozzávalók

15 dkg száraz csicseriborsó
10 dkg mirelit, darabolt sárgahüvelyű zöldbab
0,5 dl húsleves
1,5 dl tejszín
2 evőkanál vaj
1 teáskanál barna cukor
4 evőkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 mokkáskanál só
4 szelet barna kenyér

Elkészítés

1. A vékony cikkekre vágott vöröshagymát megfuttatjuk az étolajon, majd hozzáadjuk az előző napon beáztatott csicseriborsót és a zöldbabot.

2. Felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a húslevest és a barna cukrot, sózzuk-borsozzuk.

3. 15 percig főzzük fedő alatt, gyenge lángon, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, a tejszínt, a vajat, és kevés sóval utánaízesítjük.

4. Még egyszer felforraljuk, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és barna kenyérrel tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!