Barátkozzunk a csicseriborsóval. Humusz néven – csicseriborsóból készült kence – már világnévre tett szert, de sokkal többet tud ennél. Ráadásul nagyon jó hatással van a szervezetre a magas rosttartalma miatt. És még egy érdekes információ erről a hüvelyesről, népies elnevezése a bagolyborsó. Na, de a lényeg a lényeg: Készítsétek el ezt a levest, nem bánjátok meg!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
15 dkg száraz csicseriborsó
10 dkg mirelit, darabolt sárgahüvelyű zöldbab
0,5 dl húsleves
1,5 dl tejszín
2 evőkanál vaj
1 teáskanál barna cukor
4 evőkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 mokkáskanál só
4 szelet barna kenyér
1. A vékony cikkekre vágott vöröshagymát megfuttatjuk az étolajon, majd hozzáadjuk az előző napon beáztatott csicseriborsót és a zöldbabot.
2.
Felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a húslevest és a barna cukrot, sózzuk-borsozzuk.
3.
15 percig főzzük fedő alatt, gyenge lángon, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, a tejszínt, a vajat, és kevés sóval utánaízesítjük.
4. Még egyszer felforraljuk, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és barna kenyérrel tálaljuk.