Tökéletes vámpír, asszony- és férjűző. Magány kedvelőknek kifejezetten ajánlom ezt az ízletes levest. Na, de a viccet félretéve, néha napján belefér egy kis hagyma, nem? Imádom a hagymát, pláne a fokhagymát. Nem eszem mindennap nap, de egyszer-egyszer elkészítem ezt a levest, és hát másnap kerülöm az embereket…
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
1 fej vöröshagyma finomra vágva
6 fej fokhagyma vékonyan felszeletelve
2 evőkanál olívaolaj
só
bors
1 l víz
2 dl tejszín
1 evőkanál liszt
1 evőkanál kakukkfű
pirított kenyérkockák
1. A vöröshagymát és a fokhagymát megpirítjuk az olívaolajon. Sózzuk, borsozzuk.
2. Felöntjük vízzel, majd felforraljuk.
3. Ezalatt a tejszínnel elkeverjük a lisztet, amit forrás után, habverő segítségével, hőkiegyenlítéssel a leveshez adunk. Ezután hozzáadjuk a kakukkfüvet is.
4. Még körülbelül 5 percig főzzük, szükség esetén sózzuk, borsozzuk megint.
5. Botmixerrel pürésítjük.
6. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.