Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Fokhagymakrémleves

Tökéletes vámpír, asszony- és férjűző. Magány kedvelőknek kifejezetten ajánlom ezt az ízletes levest. Na, de a viccet félretéve, néha napján belefér egy kis hagyma, nem? Imádom a hagymát, pláne a fokhagymát. Nem eszem mindennap nap, de egyszer-egyszer elkészítem ezt a levest, és hát másnap kerülöm az embereket…


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.2 / 5. Értékelések: 58

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tej

Mentes

Húsmentes Tojásmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

1 fej vöröshagyma finomra vágva
6 fej fokhagyma vékonyan felszeletelve
2 evőkanál olívaolaj

bors
1 l víz
2 dl tejszín
1 evőkanál liszt
1 evőkanál kakukkfű

Hozzávalók a tálaláshoz:

pirított kenyérkockák

Elkészítés

1. A vöröshagymát és a fokhagymát megpirítjuk az olívaolajon. Sózzuk, borsozzuk.

2. Felöntjük vízzel, majd felforraljuk.

3. Ezalatt a tejszínnel elkeverjük a lisztet, amit forrás után, habverő segítségével, hőkiegyenlítéssel a leveshez adunk. Ezután hozzáadjuk a kakukkfüvet is.

4. Még körülbelül 5 percig főzzük, szükség esetén sózzuk, borsozzuk megint.

5. Botmixerrel pürésítjük.

6. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!