Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Grízes tészta

Kezdőlap > Receptek > Desszert > Grízes tészta

2019. szeptember 24. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Gyermekkorom egyik nagy kedvence, a nagymamáknál jobban senki nem tudta készíteni. Ezzel a recepttel egy kis időutazásra hívlak a gyerekkorodba. Ha nem a nagymamánál, akkor a suli menzáján ettem még sokat. Bár az iskolában a legnagyobb kedvenc a vizes tejbegríz és piskóta kocka csokoládéöntettel volt.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
2 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 2

Allergének

Glutén Tojás Tej

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

500 gramm metélt tészta
200 gramm búzadara
0,5 dl étolaj
50 gramm vaj
2 dl forró víz
1 mokkáskanál só

Hozzávalók a tálaláshoz:

porcukor
fahéjas porcukor
baracklekvár

Elkészítés

1. Elsőként a búzadarát szárazon kezdjük el pirítani - azért, mert így könnyebben és hamarabb barnára pirul. Jó tanács: közepes lángon pirítsd, ne siess, és ne hagyd kavargatás nélkül a búzadarát, mert hamar leég.

2. Amikor szép, egyenletes barna színű, zárd el a lángot alatta, add hozzá a sót és az olajat, majd öntsd fel a forró vízzel.

3. Egyből takard le egy fedővel, ne kevergesd, mert nagyon “köpködni” fog!

4. 1 perc elteltével vedd le a fedőt, és óvatosan keverd át. Add hozzá a vajat, és pihentesd még 6 percig, hogy teljesen megpuhuljon a dara. Főzni már nem kell, csak légy türelmes, és várd meg a 6 percet!

5. Közben sós vízben kifőzzük a metélt tésztát. Miután leszűrtük hozzákeverjük a pirított darához.

6. Porcukorral, fahéjas porcukorral, baracklekvárral (ki hogy szereti) tálaljuk!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra