Gyermekkorom egyik nagy kedvence, a nagymamáknál jobban senki nem tudta készíteni. Ezzel a recepttel egy kis időutazásra hívlak a gyerekkorodba. Ha nem a nagymamánál, akkor a suli menzáján ettem még sokat. Bár az iskolában a legnagyobb kedvenc a vizes tejbegríz és piskóta kocka csokoládéöntettel volt.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
2 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
500 gramm metélt tészta
200 gramm búzadara
0,5 dl étolaj
50 gramm vaj
2 dl forró víz
1 mokkáskanál só
porcukor
fahéjas porcukor
baracklekvár
1. Elsőként a búzadarát szárazon kezdjük el pirítani - azért, mert így könnyebben és hamarabb barnára pirul. Jó tanács: közepes lángon pirítsd, ne siess, és ne hagyd kavargatás nélkül a búzadarát, mert hamar leég.
2. Amikor szép, egyenletes barna színű, zárd el a lángot alatta, add hozzá a sót és az olajat, majd öntsd fel a forró vízzel.
3. Egyből takard le egy fedővel, ne kevergesd, mert nagyon “köpködni” fog!
4. 1 perc elteltével vedd le a fedőt, és óvatosan keverd át. Add hozzá a vajat, és pihentesd még 6 percig, hogy teljesen megpuhuljon a dara. Főzni már nem kell, csak légy türelmes, és várd meg a 6 percet!
5. Közben sós vízben kifőzzük a metélt tésztát. Miután leszűrtük hozzákeverjük a pirított darához.
6. Porcukorral, fahéjas porcukorral, baracklekvárral (ki hogy szereti) tálaljuk!