Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Grízes tészta

Kezdőlap > Receptek > Desszert > Grízes tészta

2019. szeptember 24. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Gyermekkorom egyik nagy kedvence, a nagymamáknál jobban senki nem tudta készíteni. Ezzel a recepttel egy kis időutazásra hívlak a gyerekkorodba. Ha nem a nagymamánál, akkor a suli menzáján ettem még sokat. Bár az iskolában a legnagyobb kedvenc a vizes tejbegríz és piskóta kocka csokoládéöntettel volt.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
2 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.1 / 5. Értékelések: 213

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

500 gramm metélt tészta
200 gramm búzadara
0,5 dl étolaj
50 gramm vaj
2 dl forró víz
1 mokkáskanál só

Hozzávalók a tálaláshoz:

porcukor
fahéjas porcukor
baracklekvár

Elkészítés

1. Elsőként a búzadarát szárazon kezdjük el pirítani - azért, mert így könnyebben és hamarabb barnára pirul. Jó tanács: közepes lángon pirítsd, ne siess, és ne hagyd kavargatás nélkül a búzadarát, mert hamar leég.

2. Amikor szép, egyenletes barna színű, zárd el a lángot alatta, add hozzá a sót és az olajat, majd öntsd fel a forró vízzel.

3. Egyből takard le egy fedővel, ne kevergesd, mert nagyon “köpködni” fog!

4. 1 perc elteltével vedd le a fedőt, és óvatosan keverd át. Add hozzá a vajat, és pihentesd még 6 percig, hogy teljesen megpuhuljon a dara. Főzni már nem kell, csak légy türelmes, és várd meg a 6 percet!

5. Közben sós vízben kifőzzük a metélt tésztát. Miután leszűrtük hozzákeverjük a pirított darához.

6. Porcukorral, fahéjas porcukorral, baracklekvárral (ki hogy szereti) tálaljuk!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!