Gyerekkorom egyik kedvenc étele a héjában sült burgonya. A minap a piacon szembe jött velem a tökéletes méretű burgonya. Vacsorára már a sütőben is voltak a fóliába bugyolált óriás burgonyák. A nagymamám gyerekkoromban a megsült és keresztben bevágott krumplira csak egy darabka vajat dobott, kicsit megsózta és már készen is volt a lakoma. Ezt csak egy icipicit cifráztam tovább, de még így is nagyon egyszerű a történet. Jó étvágyat hozzá!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra
ADAG
1 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
1 darab maestro burgonya
1 evőkanál olívaolaj
2 csipet só
1 evőkanál tejföl
petrezselyem a díszítéshez
1. 200 °C-os sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük a fóliába csomagolt burgonyát.
2. Miután megsült, egy éles késsel keresztben bevágjuk, kicsit összenyomjuk, helyet adva a sónak, az olívaolajnak és a nagy kanál tejfölnek.
3. Petrezselyemmel díszítjük.