Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Héjában sült burgonya

Gyerekkorom egyik kedvenc étele a héjában sült burgonya. A minap a piacon szembe jött velem a tökéletes méretű burgonya. Vacsorára már a sütőben is voltak a fóliába bugyolált óriás burgonyák. A nagymamám gyerekkoromban a megsült és keresztben bevágott krumplira csak egy darabka vajat dobott, kicsit megsózta és már készen is volt a lakoma. Ezt csak egy icipicit cifráztam tovább, de még így is nagyon egyszerű a történet. Jó étvágyat hozzá!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra

ADAG

ADAG
1 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Allergének

Tej

Mentes

Húsmentes Tojásmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

1 darab maestro burgonya
1 evőkanál olívaolaj
2 csipet só
1 evőkanál tejföl
petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés

1. 200 °C-os sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük a fóliába csomagolt burgonyát.

2. Miután megsült, egy éles késsel keresztben bevágjuk, kicsit összenyomjuk, helyet adva a sónak, az olívaolajnak és a nagy kanál tejfölnek.

3. Petrezselyemmel díszítjük.

Készítsük el együtt!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra