Ebben a receptben többek között az is nagyszerű (az íze mellett), hogy előre elkészítheted, beteszed a fagyasztóba és csak akkor veszed elő, amikor ki szeretnéd főzni. Én úgy szoktam csinálni otthon, hogy egy jó nagy adag gnocchi tésztát előre elkészítek, és több alkalomra kiporciózva lefagyasztom. Ha üres a hűtő, van mihez nyúlni, nem marad éhen a család.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
45 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
30 dkg darált sertéscomb
70 dkg burgonya
1 darab egész tojás
4 evőkanál liszt
1 csomag apróra vágott petrezselyemzöld
1 mokkáskanál őrölt, fekete bors
1 evőkanál só a burgonya főzéséhez
1 teáskanál só a burgonyás tésztához
parmezán sajt
10 dkg reszelt trappista sajt
5 dkg vaj
4 dl tej
1 dl tejszín
5 dkg liszt
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
1 csomag petrezselyem zöld
1 teáskanál só
1. A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük, majd melegen megtisztítjuk, burgonyanyomón áttörjük és kihűtjük.
2. Ezután hozzáadjuk az egész tojást, a darált húst, a sót, az őrölt fekete borsot, a lisztet és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd alaposan összedolgozzuk.
3. Lisztezett deszkán, lisztezett kézzel ujjnyi vastag hengereket formázunk belőle, majd szintén lisztezett késsel 1,5 cm-es darabokra vágjuk.
4. Ezután lapos, lisztezett tálcára helyezzük a levágott gnocchi darabokat úgy, hogy ne nagyon érjenek egymáshoz.
5. A tálcát mélyhűtőbe helyezzük és a gnocchikat lefagyasztjuk.
6. Amikor már megfagytak, a gnocchikat a tálcáról leszedve, adagonként zacskókba tesszük, és ismét mélyhűtőbe helyezzük.
7. Tálalás előtt forró, enyhén sós vízben 4 perc alatt kifőzzük a fagyasztott, húsos nudlikat, majd tejszínes, petrezselymes sajtmártásba forgatva, parmezánnal meghintve, forrón tálaljuk.
8.
A gnocchit így is elkészítheted:
Gnocchi alaprecept
1. A vajat megolvasztjuk, megfuttatunk benne a lisztet, majd felöntjük a tejjel és a tejszínnel.
2. Kiforraljuk, hozzáadjuk az őrölt szerecsendiót, a sót, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a reszelt sajtot.
3. Megvárjuk, amíg a sajt felolvad benne, ezután belehelyezhetjük a mártásba a húsos gnocchikat.