Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Húsos gnocchi tejszínes-petrezselymes sajtmártásban

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Húsos gnocchi tejszínes-petrezselymes sajtmártásban

2019. július 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Ebben a receptben többek között az is nagyszerű (az íze mellett), hogy előre elkészítheted, beteszed a fagyasztóba és csak akkor veszed elő, amikor ki szeretnéd főzni. Én úgy szoktam csinálni otthon, hogy egy jó nagy adag gnocchi tésztát előre elkészítek, és több alkalomra kiporciózva lefagyasztom. Ha üres a hűtő, van mihez nyúlni, nem marad éhen a család.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
45 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 3.3 / 5. Értékelések: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Mentes

Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

Fagyasztáshoz:

30 dkg darált sertéscomb
70 dkg burgonya
1 darab egész tojás
4 evőkanál liszt
1 csomag apróra vágott petrezselyemzöld
1 mokkáskanál őrölt, fekete bors
1 evőkanál só a burgonya főzéséhez
1 teáskanál só a burgonyás tésztához

Tálaláshoz:

parmezán sajt

Tejszínes-petrezselymes sajtmártáshoz:

10 dkg reszelt trappista sajt
5 dkg vaj
4 dl tej
1 dl tejszín
5 dkg liszt
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
1 csomag petrezselyem zöld
1 teáskanál só

Elkészítés

1. A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük, majd melegen megtisztítjuk, burgonyanyomón áttörjük és kihűtjük.

2. Ezután hozzáadjuk az egész tojást, a darált húst, a sót, az őrölt fekete borsot, a lisztet és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd alaposan összedolgozzuk.

3. Lisztezett deszkán, lisztezett kézzel ujjnyi vastag hengereket formázunk belőle, majd szintén lisztezett késsel 1,5 cm-es darabokra vágjuk.

4. Ezután lapos, lisztezett tálcára helyezzük a levágott gnocchi darabokat úgy, hogy ne nagyon érjenek egymáshoz.

5. A tálcát mélyhűtőbe helyezzük és a gnocchikat lefagyasztjuk.

6. Amikor már megfagytak, a gnocchikat a tálcáról leszedve, adagonként zacskókba tesszük, és ismét mélyhűtőbe helyezzük.

7. Tálalás előtt forró, enyhén sós vízben 4 perc alatt kifőzzük a fagyasztott, húsos nudlikat, majd tejszínes, petrezselymes sajtmártásba forgatva, parmezánnal meghintve, forrón tálaljuk.

8. A gnocchit így is elkészítheted:
Gnocchi alaprecept

Tejszínes-petrezselymes sajtmártás készítése:

1. A vajat megolvasztjuk, megfuttatunk benne a lisztet, majd felöntjük a tejjel és a tejszínnel.

2. Kiforraljuk, hozzáadjuk az őrölt szerecsendiót, a sót, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a reszelt sajtot.

3. Megvárjuk, amíg a sajt felolvad benne, ezután belehelyezhetjük a mártásba a húsos gnocchikat.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!