Szuper napindító reggeli, de desszertnek is tökéletes. A legjobb benne pedig az, hogy előző nap is elkészítheted, boldogan várakozik a hűtőben. Azért 2-3 napnál tovább ne várasd, jobb, ha azonnal megeszitek!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
15 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
1 bögre teljes kiőrlésű keksz
500 ml natúr joghurt
4 kiskanál méz
erdei gyümölcslekvár
2 evőkanál pirított mandulaszelet
1.
A kekszet törjük össze. Nem kell por állagúra, maradjon darabos.
2. A joghurtot keverjük össze a mézzel.
3.
Készítsük elő a poharakat, amiben kínálni fogjuk a desszertünket.
4. Mindegyik pohár aljába rétegezzünk 1-1 evőkanálnyi kekszet. Erre a rétegre jön a joghurt, 2-3 evőkanálnyi. A következő réteg a lekvár lesz, kb 1 evőkanállal.
5.
Majd megint a keksz, utána a joghurt és végül a lekvár.
6. A legutolsó réteg megint joghurt legyen, amire kevéske kekszet szórunk díszítésként.
7.
A pohár desszertünk tetejét szórjuk meg pirított mandulával.
8. Tipp: Bármilyen kedvünkre való lekvárral kísérletezhetünk, akár rétegenként más-más ízesítésben.