Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Karfiolleves

Nagy leves rajongó vagyok, rendszeresen készítek különböző leveseket otthon is és a vendégeimnek is. Az egyik legfontosabb alapszabályom: zöldség, zöldség, zöldség. Vagyis használjunk minél több, és lehetőleg sokféle zöldséget.

A főzési idő végén friss fűszernövényekkel turbózzuk fel a levesünket. Nem tudunk mellé fogni, a végeredmény mindig laktató, tápláló és változatos lesz! Nagyon fontosnak tartom, hogy ne csak a hasunkat, de a szemünket is lakassuk jól. A karfiol leves esetében a kép magáért beszél. Nemcsak szép, de finom is!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc

ADAG

ADAG
6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Allergének

Glutén Tej

Mentes

Húsmentes Tojásmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

1 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
1 evőkanál metélőhagyma felaprítva
1 csomag petrezselyem
2 darab fehérrépa felkarikázva
2 darab sárgarépa felkarikázva
1 fej karfiol rózsáira bontva
2 evőkanál liszt
1 darab nagy fej vöröshagyma
6 evőkanál étolaj
2,5 dl tej
2,5 dl tejszín

bors

Elkészítés

1. A finomra vágott vöröshagymát lepirítjuk 3 evőkanál étolajon.

2. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát és a metélőhagymát.

3. Felöntjük 1 dl vízzel.

4. Miután visszapirult teszünk rá lisztet, lehúzzuk a tűzről, hozzáadunk a 3 evőkanál étolajat, és elkeverjük.

5. Ezután visszatesszük a lángra, és elpirítjuk.

6. Hozzáadjuk a karfiol rózsákat, a felkarikázott répát, és felöntjük 1 l vízzel.

7. 15-20 perc főzés után hozzáadjuk a tejet, a tejszínt, és felforraljuk.

8. Ízlés szerinte sózzuk, borsozzuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra