Nagy leves rajongó vagyok, rendszeresen készítek különböző leveseket otthon is és a vendégeimnek is. Az egyik legfontosabb alapszabályom: zöldség, zöldség, zöldség. Vagyis használjunk minél több, és lehetőleg sokféle zöldséget.
A főzési idő végén friss fűszernövényekkel turbózzuk fel a levesünket. Nem tudunk mellé fogni, a végeredmény mindig laktató, tápláló és változatos lesz! Nagyon fontosnak tartom, hogy ne csak a hasunkat, de a szemünket is lakassuk jól. A karfiol leves esetében a kép magáért beszél. Nemcsak szép, de finom is!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc
ADAG
6 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
1 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
1 evőkanál metélőhagyma felaprítva
1 csomag petrezselyem
2 darab fehérrépa felkarikázva
2 darab sárgarépa felkarikázva
1 fej karfiol rózsáira bontva
2 evőkanál liszt
1 darab nagy fej vöröshagyma
6 evőkanál étolaj
2,5 dl tej
2,5 dl tejszín
só
bors
1.
A finomra vágott vöröshagymát lepirítjuk 3 evőkanál étolajon.
2. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát és a metélőhagymát.
3. Felöntjük 1 dl vízzel.
4. Miután visszapirult teszünk rá lisztet, lehúzzuk a tűzről, hozzáadunk a 3 evőkanál étolajat, és elkeverjük.
5. Ezután visszatesszük a lángra, és elpirítjuk.
6. Hozzáadjuk a karfiol rózsákat, a felkarikázott répát, és felöntjük 1 l vízzel.
7.
15-20 perc főzés után hozzáadjuk a tejet, a tejszínt, és felforraljuk.
8. Ízlés szerinte sózzuk, borsozzuk.