Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Klasszikus sült csirkecombok majonézes káposztasalátával

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Klasszikus sült csirkecombok majonézes káposztasalátával

2019. július 09. Szerző: Lázár Fotó: Melinda Stylist: Bianca Stylist: Barbara

Feleségem nagymamájánál nagyon sokszor ettem/eszem sült csirkecombot. Fenségesen készíti. Nála a köret krumpli püré szokott lenni, de én most majonézes káposztasalátával készítettem el. Tökéletes páros. Ez a káposzta saláta egyébként szuper köret bármilyen sült mellé. Nem lehet vele melléfogni!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 20 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tojás Mustár Tej

Mentes

Gluténmentes

Hozzávalók

Hozzávalók a csirkéhez:

4 darab bőrös csirkecomb

bors
1 evőkanál majoránna
1 teáskanál fűszerpaprika
liba- vagy kacsazsír

Hozzávalók a káposztasalátához:

500 g fejes káposzta lereszelve
2 darab közepes répa lereszelve
1 darab zöld alma lereszelve
250 g házi majonéz
1 evőkanál tejföl
1 darab kis fej vöröshagyma lereszelve
1,5 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál fehérborecet vagy citromlé
1 evőkanál mustár

bors

Elkészítés

A csirke készítése:

1. A csirkecombok alsó részét sózom, a bőrős részét sózom és borsozom, illetve megszórom majoránnával és fűszerpaprikával.

2. A tepsit kikenem liba- vagy kacsazsírral, belehelyezem a csirkecombokat, fóliával lefedem, és 160 °C-ra előmelegített sütőben 20-30 percig sütöm.

3. Miután letelt a 30 perc, fólia nélkül további 30 percig sütöm. Sütés közben zsírjával locsolgatom.

A káposztasaláta készítése:

1. A salátához először egy nagy tálban a káposztát, a répát és az almát keverem össze.

2. Egy kisebb edényben összekeverem a majonézt, a tejfölt, a vöröshagymát, a kristálycukrot és az ecetet/citromlét, a mustárt, a sót és borsot, majd a kész keveréket a káposztához adom.

3. Ha esetleg szükséges még sózom és borsozom.

4. Hűtőben lehűtöm.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!