Feleségem nagymamájánál nagyon sokszor ettem/eszem sült csirkecombot. Fenségesen készíti. Nála a köret krumpli püré szokott lenni, de én most majonézes káposztasalátával készítettem el. Tökéletes páros. Ez a káposzta saláta egyébként szuper köret bármilyen sült mellé. Nem lehet vele melléfogni!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 20 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
4 darab bőrös csirkecomb
só
bors
1 evőkanál majoránna
1 teáskanál fűszerpaprika
liba- vagy kacsazsír
500 g fejes káposzta lereszelve
2 darab közepes répa lereszelve
1 darab zöld alma lereszelve
250 g házi majonéz
1 evőkanál tejföl
1 darab kis fej vöröshagyma lereszelve
1,5 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál fehérborecet vagy citromlé
1 evőkanál mustár
só
bors
1. A csirkecombok alsó részét sózom, a bőrős részét sózom és borsozom, illetve megszórom majoránnával és fűszerpaprikával.
2. A tepsit kikenem liba- vagy kacsazsírral, belehelyezem a csirkecombokat, fóliával lefedem, és 160 °C-ra előmelegített sütőben 20-30 percig sütöm.
3.
Miután letelt a 30 perc, fólia nélkül további 30 percig sütöm. Sütés közben zsírjával locsolgatom.
1. A salátához először egy nagy tálban a káposztát, a répát és az almát keverem össze.
2. Egy kisebb edényben összekeverem a majonézt, a tejfölt, a vöröshagymát, a kristálycukrot és az ecetet/citromlét, a mustárt, a sót és borsot, majd a kész keveréket a káposztához adom.
3. Ha esetleg szükséges még sózom és borsozom.
4. Hűtőben lehűtöm.