Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Köménymagleves

Nem tudod, hogy mit főzz ma? Hát köménymaglevest. A köménymaglevesnél egyszerűbben elkészíthető levest keresve sem találnánk. De ez az egyszerűség az ízére nem vonatkozik! Sőt! Pirított zsemle kockákkal, friss kenyérrel egyaránt isteni fogás. Gyerekkori emlékeket csalogat elő minden alkalommal, amikor eszem. Ha üres a hűtőd, kukkants be az éléskamrába, biztos vagyok benne, hogy ezek a hozzávalók mindenkinél megtalálhatók. Gyors és életmentő fogás. Hajrá!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
20 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.5 / 5. Értékelések: 2

Allergének

Glutén

Mentes

Húsmentes Tojásmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

5 púpozott evőkanál liszt
1 evőkanál étolaj
2 púpozott kávéskanál őrölt fűszerpaprika
3 púpozott teáskanál őrölt kömény
2,5 l víz

bors
1 csokor petrezselyem

Hozzávalók a tálaláshoz:

pirított zsemlekockák

Elkészítés

1. A lisztet az étolajon megpirítjuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a köményt.

2. A tűzre visszahelyezve jól elkeverjük, majd felöntjük a vízzel.

3. Sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet.

4. Miután felforrt a leves, már kész is.

5. Pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra