Nem tudod, hogy mit főzz ma? Hát köménymaglevest. A köménymaglevesnél egyszerűbben elkészíthető levest keresve sem találnánk. De ez az egyszerűség az ízére nem vonatkozik! Sőt! Pirított zsemle kockákkal, friss kenyérrel egyaránt isteni fogás. Gyerekkori emlékeket csalogat elő minden alkalommal, amikor eszem. Ha üres a hűtőd, kukkants be az éléskamrába, biztos vagyok benne, hogy ezek a hozzávalók mindenkinél megtalálhatók. Gyors és életmentő fogás. Hajrá!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
20 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
5 púpozott evőkanál liszt
1 evőkanál étolaj
2 púpozott kávéskanál őrölt fűszerpaprika
3 púpozott teáskanál őrölt kömény
2,5 l víz
só
bors
1 csokor petrezselyem
pirított zsemlekockák
1. A lisztet az étolajon megpirítjuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a köményt.
2.
A tűzre visszahelyezve jól elkeverjük, majd felöntjük a vízzel.
3. Sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet.
4. Miután felforrt a leves, már kész is.
5. Pirított zsemlekockákkal tálaljuk.