Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Lázár kedvenc ragulevese

Sajnos eddig még nem jutottam el Erdélybe. Terveim között szerepel, hogy a családommal felfedezzük azt a gyönyörű vidéket. De addig is, miért ne főzhetnék itthon erdélyi recepteket? Az elmúlt évek során, innen-onnan kaptam a jobbnál jobb, helyi recepteket. Ez a leves az egyik nagy kedvencünk itthon. Családom ízlésére hangoltam, az évek során hozzáadtam, elvettem ezt-azt az eredeti receptből. Így született ez a laktató, zöldségekben gazdag leves. Jó étvágyat kívánok hozzá!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
35 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.7 / 5. Értékelések: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Mentes

Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

1 darab csirkemell
0,5 fej vöröshagyma
0,5 dl evőkanál étolaj
2 darab sárgarépa
1 darab fehérrépa
4 darab burgonya

törött bors
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál szárított tárkony
1.5 l víz vagy alaplé
1 zöldség leveskocka, ha nincs alaplevünk
200 g kukorica konzerv vagy mirelit
200 g zöldborsó
1 evőkanál liszt
1 darab tojás
2 evőkanál tejföl

Hozzávalók a tálaláshoz:

hideg tejföl

Elkészítés

1. Először a vöröshagymát megpirítjuk, felöntjük 1 dl vízzel, és pároljuk.

2. Amíg a vöröshagyma párolódik, addig a sárgarépát és a fehérrépát felkarikázzuk, a burgonyát pedig kis kockákra vágjuk.

3. A répákat és a burgonyát hozzáadjuk a párolódó vöröshagymához, sózzuk, törött borssal megszórjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a szárított tárkonyt.

4. Jól elkeverjük a zöldségeket és zsírjára pirítjuk.

5. Ekkor jöhet a felkockázott csirkemell, amit kb. 5 percig pirítunk.

6. Ezután felöntjük 1.5 l alaplével vagy vízzel, amiben előzőleg feloldottuk a leveskockát.

7. Amikor a zöldségek puhára főttek, hozzáadjuk a kukoricát és a zöldborsót.

8. 5 percig főzzük, majd a liszt, a tojás és a tejföl keveréket beleöntjük a levesbe.

9. Hideg tejföllel tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!