Ha vendégeket vársz és egy különleges salátával szeretnéd őket elkápráztatni, akkor ez a recept Neked íródott. De persze vendégek nélkül is tökéletesen működik, mégpedig azért, mert több marad Neked. Önmagában, vagy sült húsok mellé is ajánlom.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
1 evőkanál fehérbor ecet
1 kis fej vöröshagyma vékony szeletekre vágva
100 g datolya kimagozva és hosszában negyedekre vágva
2 evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
100 g mandula felaprítva
150 g bébi spenót
2 evőkanál citromlé
só
1. Az ecetet, a vöröshagymát és a datolyát egy tálba tesszük. Megsózzuk, és jól összekeverjük.
2. Körülbelül 20 percig állni hagyjuk.
3. Az idő elteltével szűrjük le.
4. Egy serpenyőben kezdjük el melegíteni a vajat, adjuk hozzá az olívaolaj felét, a mandulát, és folyamatos kevergetés mellett süssük 3-4 percig.
5. Vegyük le a tűzről, sózzuk meg, és tegyük félre. Adjuk hozzá a datolyát és a vöröshagymát, a maradék olívaolajat, a citromlevet és szükség esetén még egy kis sót. Legvégül keverjük össze a spenótlevelekkel.