Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Mandulás és datolyás bébispenót saláta

Kezdőlap > Receptek > Saláta > Mandulás és datolyás bébispenót saláta

2019. július 02. Szerző: Lázár Fotó: Melinda Stylist: Bianca

Ha vendégeket vársz és egy különleges salátával szeretnéd őket elkápráztatni, akkor ez a recept Neked íródott. De persze vendégek nélkül is tökéletesen működik, mégpedig azért, mert több marad Neked. Önmagában, vagy sült húsok mellé is ajánlom.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Dióféle Tej

Mentes

Húsmentes Tojásmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

1 evőkanál fehérbor ecet
1 kis fej vöröshagyma vékony szeletekre vágva
100 g datolya kimagozva és hosszában negyedekre vágva
2 evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
100 g mandula felaprítva
150 g bébi spenót
2 evőkanál citromlé

Elkészítés

1. Az ecetet, a vöröshagymát és a datolyát egy tálba tesszük. Megsózzuk, és jól összekeverjük.

2. Körülbelül 20 percig állni hagyjuk.

3. Az idő elteltével szűrjük le.

4. Egy serpenyőben kezdjük el melegíteni a vajat, adjuk hozzá az olívaolaj felét, a mandulát, és folyamatos kevergetés mellett süssük 3-4 percig.

5. Vegyük le a tűzről, sózzuk meg, és tegyük félre. Adjuk hozzá a datolyát és a vöröshagymát, a maradék olívaolajat, a citromlevet és szükség esetén még egy kis sót. Legvégül keverjük össze a spenótlevelekkel.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!