Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Mandulás ropogós

Kezdőlap > Receptek > Desszert > Mandulás ropogós

2019. július 09. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Pillanatok alatt összedobható rágcsa. A sütési idő hosszú ugyan, de mivel figyelmet nem igényel, az idő alatt bőven elkészíthetünk egy levest vagy egy tésztát is. Fagyival szoktam kínálni ezt a desszertet, vaníliával leginkább, de akár menta vagy mandula fagylaltot is el tudok hozzá képzelni. Ha nincs fagyi, akkor házi tejszínhabbal tálalom.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra

ADAG

ADAG
6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Allergének

Dióféle Tojás Tej

Mentes

Húsmentes Gluténmentes

Hozzávalók

3 darab tojás
85 g kristálycukor
1 csipet só
50 g olvasztott vaj + vaj a piteforma kikenéséhez
100 g méz
200 g mandula

Hozzávalók a tálaláshoz:

fagylalt (például vanília)

Elkészítés

1. Egy kivajazott piteformában terítsük szét a mandulát.

2. A maradék hozzávalókat keverjük össze, és öntsük a mandulára.

3. 180 °C-ra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.

4. Fagylalttal tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra