Szendvicskrém előre elkészítve, hűtőben tárolva, frissen kisütve – így mindig gyorsan, változatos ízű szendvicseket tudunk készíteni…
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
körülbelül 1 tubus, 10 dkg krémsajt
5 dkg vaj
5 dl tej
5 dkg liszt
1 mokkáskanál só
10 dkg apróra vágott kolbász
10 dkg apróra vágott gépsonka
3 darab reszelt főtt tojás
5 dkg reszelt sajt
10 dkg májkrém
zöldpetrezselyem
őrölt fekete bors
őrölt szerecsendió
1. A vajat egy mélyebb edényben felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Habverővel elkeverjük, majd felöntjük a felforralt tejjel. Ezután lehúzzuk a tűzről, hozzá-adjuk a krémsajtot, a sót, és habverővel simára keverjük. Ez a krém hűtőben 5 napig is eláll.
1.
- kolbászos krém: az alapkrémhez 10 dkg apróra vágott kolbászt adunk
- sonkás krém: az alapkrémhez 10 dkg apróra vágott gépsonkát adunk
- tojásos krém: az alapkrémhez 3 db reszelt főtt tojást adunk
- sajtos extra krém: az alapkrémhez 5 dkg reszelt sajtot adunk
- májkrém: az alapkrémhez 10 dkg májkrémet keverünk
2. A krémekkel megkent kenyereket grillezős sütőbe helyezzük, és rövid idő alatt (kb. 5 perc) megmelegítjük.
3. Hidegen-melegen egyaránt fogyaszthatjuk.