Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Melegszendvics gyorsan, egyszerűen

Szendvicskrém előre elkészítve, hűtőben tárolva, frissen kisütve – így mindig gyorsan, változatos ízű szendvicseket tudunk készíteni…


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 3.7 / 5. Értékelések: 10

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tej

Mentes

Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

Hozzávalók az alapkrémhez:

körülbelül 1 tubus, 10 dkg krémsajt
5 dkg vaj
5 dl tej
5 dkg liszt
1 mokkáskanál só

Hozzávalók az ízesítéshez:

10 dkg apróra vágott kolbász
10 dkg apróra vágott gépsonka
3 darab reszelt főtt tojás
5 dkg reszelt sajt
10 dkg májkrém
zöldpetrezselyem
őrölt fekete bors
őrölt szerecsendió

Elkészítés

Alapkrém recept (kb. 10 db szendvics készítéséhez):

1. A vajat egy mélyebb edényben felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Habverővel elkeverjük, majd felöntjük a felforralt tejjel. Ezután lehúzzuk a tűzről, hozzá-adjuk a krémsajtot, a sót, és habverővel simára keverjük. Ez a krém hűtőben 5 napig is eláll.

Az alapkrémet különböző módon ízesíthetjük, változatos ízeket adva az alapkrémnek:

1. - kolbászos krém: az alapkrémhez 10 dkg apróra vágott kolbászt adunk
- sonkás krém: az alapkrémhez 10 dkg apróra vágott gépsonkát adunk
- tojásos krém: az alapkrémhez 3 db reszelt főtt tojást adunk
- sajtos extra krém: az alapkrémhez 5 dkg reszelt sajtot adunk
- májkrém: az alapkrémhez 10 dkg májkrémet keverünk

2. A krémekkel megkent kenyereket grillezős sütőbe helyezzük, és rövid idő alatt (kb. 5 perc) megmelegítjük.

3. Hidegen-melegen egyaránt fogyaszthatjuk.

Séftanácsok

Mindegyik krémhez ízlés szerint adhatunk apróra vágott zöldpetrezselymet, őrölt fekete borsot, és őrölt szerecsendiót is. A krémeket elkészítés után hűtőben több napig is eltarthatjuk, így mindig gyorsan, változatos ízű szendvicsek készíthetőek.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!