Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Nizzai töltött cukkini

Hét indító egészséges ebéd: Nizzai töltött cukkini. Hogy mitől nizzai? Hát attól, hogy ezt a kis gömböc fajtát így hívják.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Allergének

Tej

Mentes

Tojásmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

4 darab nizzai cukkini
2 darab paradicsom apróra vágva
80 gramm krémsajt
80 gramm quinoa
2 szál újhagyma apróra vágva
1 evőkanál olívaolaj
200 milliliter húsalaplé

bors

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra.

2. Vágjuk le a cukkinik tetejét, és tegyük félre őket.

3. Egy kanál segítségével vájjuk ki a cukkini belsejét, arra ügyelve, hogy a zöldség fala 1-2 centiméter vastag maradjon, és kenjük ki egy kevéske olívaolajjal. Sózzuk is. Ezt is tegyük félre.

4. A cukkini húsát aprítsuk fel, majd szintén tegyük félre.

5. Mossuk meg a paradicsomokat, és kockázzuk fel.

6. Az újhagyma zöld részét vágjuk le, a fehér részét pedig vékonyan szeleteljük.

7. Kevés olajon pirítsuk meg az újhagymát, majd pár perc elteltével adjuk hozzá a paradicsomot és a cukkinit.

8. Pár perc pirítás után hozzáadjuk a quinoát is.

9. Jól keverjük el a serpenyő tartalmát, majd öntsük fel a húsalaplével, és addig főzzük, amíg a quinoa meg nem puhul.

10. A krémsajtot hozzákeverjük a töltelékünkhöz. Sózzuk, borsozzuk.

11. A cukkini gömböket betöltjük a zöldséges quinoával és egy tűzálló edénybe helyezzük őket.

12. 4 evőkanál alaplevet öntünk az edény aljába, meglocsoljuk a zöldségeket egy kis olívaolajjal. és 30 percen át sütjük a forró sütőben.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra