Hét indító egészséges ebéd: Nizzai töltött cukkini. Hogy mitől nizzai? Hát attól, hogy ezt a kis gömböc fajtát így hívják.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
4 darab nizzai cukkini
2 darab paradicsom apróra vágva
80 gramm krémsajt
80 gramm quinoa
2 szál újhagyma apróra vágva
1 evőkanál olívaolaj
200 milliliter húsalaplé
só
bors
1.
Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra.
2.
Vágjuk le a cukkinik tetejét, és tegyük félre őket.
3.
Egy kanál segítségével vájjuk ki a cukkini belsejét, arra ügyelve, hogy a zöldség fala 1-2 centiméter vastag maradjon, és kenjük ki egy kevéske olívaolajjal. Sózzuk is. Ezt is tegyük félre.
4. A cukkini húsát aprítsuk fel, majd szintén tegyük félre.
5.
Mossuk meg a paradicsomokat, és kockázzuk fel.
6.
Az újhagyma zöld részét vágjuk le, a fehér részét pedig vékonyan szeleteljük.
7.
Kevés olajon pirítsuk meg az újhagymát, majd pár perc elteltével adjuk hozzá a paradicsomot és a cukkinit.
8.
Pár perc pirítás után hozzáadjuk a quinoát is.
9.
Jól keverjük el a serpenyő tartalmát, majd öntsük fel a húsalaplével, és addig főzzük, amíg a quinoa meg nem puhul.
10.
A krémsajtot hozzákeverjük a töltelékünkhöz. Sózzuk, borsozzuk.
11.
A cukkini gömböket betöltjük a zöldséges quinoával és egy tűzálló edénybe helyezzük őket.
12.
4 evőkanál alaplevet öntünk az edény aljába, meglocsoljuk a zöldségeket egy kis olívaolajjal. és 30 percen át sütjük a forró sütőben.