Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Paradicsomleves

Ez a leves szinte hetente kerül az asztalunkra. Igazából félúton van a leves és a főzelék között, tulajdonképpen egytálétel.Tálaláskor 1 evőkanál mascarponét rakok a meleg levesbe, és friss barna kenyeret adok mellé. A megmaradt leves mellé pedig tésztát szoktam kifőzni, és így a maradék felhasználás is megoldva.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.5 / 5. Értékelések: 11

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén

Mentes

Tojásmentes Tejmentes

Hozzávalók

1 evőkanál olívaolaj
1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
1 nagy gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva
1 evőkanál liszt
1 konzerv paradicsom (400 g)
4 darab paradicsom felkockázva
0,5 l csirke alaplé
1 teáskanál cukor
1 marék kakukkfű

bors

Hozzávalók a tálaláshoz:

friss bazsalikom

Elkészítés

1. Az olívaolajon megpirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.

2. Hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett tovább pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a csirke alaplevet, a paradicsom konzervet, a felkockázott paradicsomokat, a cukrot, a kakukkfüvet, a sót és a borsot.

4. Közepes lángon kevergessük egy darabig, hogy a liszt ne csomósodjon be, majd kis lángon, kb. 30-35 percig fedő alatt főzzük.

5. Ezután botmixerrel pürésítsük.

6. Friss bazsalikommal tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!