Ez a leves szinte hetente kerül az asztalunkra. Igazából félúton van a leves és a főzelék között, tulajdonképpen egytálétel.Tálaláskor 1 evőkanál mascarponét rakok a meleg levesbe, és friss barna kenyeret adok mellé. A megmaradt leves mellé pedig tésztát szoktam kifőzni, és így a maradék felhasználás is megoldva.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
1 evőkanál olívaolaj
1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
1 nagy gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva
1 evőkanál liszt
1 konzerv paradicsom (400 g)
4 darab paradicsom felkockázva
0,5 l csirke alaplé
1 teáskanál cukor
1 marék kakukkfű
só
bors
friss bazsalikom
1. Az olívaolajon megpirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.
2. Hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett tovább pirítjuk.
3. Hozzáadjuk a csirke alaplevet, a paradicsom konzervet, a felkockázott paradicsomokat, a cukrot, a kakukkfüvet, a sót és a borsot.
4. Közepes lángon kevergessük egy darabig, hogy a liszt ne csomósodjon be, majd kis lángon, kb. 30-35 percig fedő alatt főzzük.
5. Ezután botmixerrel pürésítsük.
6. Friss bazsalikommal tálaljuk.