Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Paradicsomos húsgolyók tésztával

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Paradicsomos húsgolyók tésztával

2019. július 18. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A gyerekek egyik kedvenc étele. Sokszor készítem. Én is szeretem mert gyors, egyszerű, finom és mindenki jóllakik vele.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 3

Allergének

Glutén

Hozzávalók

Hozzávalók:
2 csomag mirelit vagy védőgázos húsgolyó (sertés, marha, csirke, vegyes….)
500 g spagetti tészta
friss bazsalikomlevelek

Hozzávalók a szószhoz:

2 fej közepes méretű vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
2 doboz paradicsom konzerv (2x400g)
1 evőkanál barna cukor

bors

Elkészítés

1. A sütőt 200 °C-ra felmelegítjük.

2. A húsgolyókat tepsire rendezzük, és a forró sütőben, olaj hozzáadása nélkül, 15 perc alatt, alsó-felső sütőprogramon aranybarnára sütjük.

3. Lobogó, sós, olívaolajos vízben kifőzzük a spagettit.

4. A szósz elkészítéséhez a vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és az olívaolajon megpároljuk.

5. Hozzáadjuk a paradicsom konzervet és a barna cukrot.

6. Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, közepes lángon 20 percig főzzük.

7. A leszűrt tésztát mélytányérokba halmozzuk, ráhelyezzük a szaftos húsgolyókat, meglocsoljuk a paradicsom szósszal, majd friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra