A gyerekek egyik kedvenc étele. Sokszor készítem. Én is szeretem mert gyors, egyszerű, finom és mindenki jóllakik vele.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
Hozzávalók:
2 csomag mirelit vagy védőgázos húsgolyó (sertés, marha, csirke, vegyes….)
500 g spagetti tészta
friss bazsalikomlevelek
2 fej közepes méretű vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
2 doboz paradicsom konzerv (2x400g)
1 evőkanál barna cukor
só
bors
1. A sütőt 200 °C-ra felmelegítjük.
2. A húsgolyókat tepsire rendezzük, és a forró sütőben, olaj hozzáadása nélkül, 15 perc alatt, alsó-felső sütőprogramon aranybarnára sütjük.
3. Lobogó, sós, olívaolajos vízben kifőzzük a spagettit.
4. A szósz elkészítéséhez a vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és az olívaolajon megpároljuk.
5. Hozzáadjuk a paradicsom konzervet és a barna cukrot.
6. Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, közepes lángon 20 percig főzzük.
7. A leszűrt tésztát mélytányérokba halmozzuk, ráhelyezzük a szaftos húsgolyókat, meglocsoljuk a paradicsom szósszal, majd friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.