Imádom ezt a levest. Kicsit macerás az elkészítése, de az íze mindenért kárpótol. A zöldségek pucolását, előkészítését adjuk ki a gyerekeknek és máris jó buli lesz a főzés. Közben megbeszéljük az élet nagy dolgait, örömünket, bánatunkat. Fontosnak tartom, hogy minél fiatalabb korban kezdjük el bevezetni a gyerekeket a konyhaművészet rejtelmeibe. A gyerekeknek ez nem nyűg, hanem öröm és játék. Az együtt főzött étel íze még finomabb is, nagyobb kedvvel fogy, és a gyerekek önbizalma is nő egy-egy jól sikerült fogás után.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
1 darab kisebb vöröshagyma
250 g póréhagyma
2 darab közepes méretű sárgarépa
1 evőkanál vaj
200 g krumpli
7 dl alaplé vagy zöldséglé
100 g sajt reszelt sajt (lehet trappista, mozzarella, gouda, a lényeg, hogy zsíros legyen)
4 szelet barna kenyér
1.
A vöröshagymát apróra vágjuk, a póréhagymát karikázzuk, a répát vékony csíkokra vágjuk.
2. Vajon, kis lángon, fedő alatt, 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a nyers, lereszelt krumplit, és tovább pároljuk 10-15 percig.
3. Amikor megpuhultak a zöldségek felöntjük az alaplével, és még 25-30 percig főzzük.
4. A főzés utolsó 5 percében beleszórjuk a levesbe a reszelt sajtot, és jól elkeverjük, nehogy az olvadt sajt egy csomóba összeálljon.
5. Friss, ropogós barna kenyérrel isteni.