Nem csak a szemnek esik nagyon jól ez a saláta, de a hasunknak is! Tél vége felé, amikor már a vitaminszintünk a küszöb alatt, muszáj ilyen salátákat készítenünk, hogy túléljük valahogy a tél utolsó napjait, heteit. Nem csak ennek az ételnek az elkészítésekor, hanem mindig törekedjünk arra, hogy ne csak a gyomrunkat, de a szemünket is etessük. Hiszem, hogy egy színes, ízlésesen elrendezett étel a lelkünkre is pozitív hatással van. Ez a saláta egyébként önmagában megállja a helyét ebédre vagy vacsorára, nem kell mellé köret, nagyon laktató.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
15 perc
ADAG
2 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
2 marék lollo bionda saláta, de bármilyen saláta jó lehet
1 darab kápia paprika apróra vágva
4 szál újhagyma apróra vágva
1 marék fekete olívabogyó
5-6 darab kapribogyó
2 darab főtt burgonya kockákra vágva
1 marék friss menta finomra metélve
1 marék friss petrezselyem finomra metélve
1 csipet só
1 csipet bors
1/2 mokkáskanál csilipehely
1 evőkanál friss citromlé
1 teáskanál olívaolaj
2 darab főtt tojás
1. A salátát a tál aljára rétegezzük.
2. Hozzáadjuk a kápia paprikát, az újhagymát, az olívabogyót, a kapribogyót és a főtt burgonyát.
3. Megszórjuk a fűszerekkel.
4. Meglocsoljuk az olívaolajjal és a citromlével, majd összekeverjük a salátát.
5. A főtt tojást felszeleteljük, és a saláta tetejére helyezzük.