Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Zöldbableves

Kezdőlap > Receptek > Leves > Zöldbableves

2019. július 11. Szerző: Lázár Fotó: Melinda Stylist: Bianca Stylist: Barbara

A zöldbablevesnél számos dolgot lehet variálni. Legegyszerűbb, ha elkészítjük a szokásos módon és nagyon apróra vágott bazsalikom levelet keverünk hozzá, közvetlenül a tálalás előtt. Ugyanígy tehetünk a mentával vagy a borsikafűvel is. Külön-külön fel tudják dobni a levesünket.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc

ADAG

ADAG
6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tej

Mentes

Tojásmentes

Hozzávalók

2 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
1 dl víz
2 gerezd fokhagyma
0,5 l húsleves vagy 1 db marhahúsleves kocka

bors
1 csipet szerecsendió
500 g zöldbab
2 l víz
2,5 dl tej
2,5 dl tejszín
2 evőkanál nyírfacukor
2 evőkanál ecet
1 evőkanál snidling
kolbász és pirítós a tálaláshoz

Elkészítés

1. A vajat elpirítjuk a liszttel, fölengedjük 1 dl vízzel, és simára keverjük.

2. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, a húslevest, a sót, a borsot, a szerecsendiót és a zöldbabot.

3. Ezután öntsük fel 2 liter vízzel, a tejjel és a tejszínnel.

4. 20-25 percig főzzük.

5. Az utolsó 5 percben adjuk hozzá a nyírfacukrot és az ecetet.

6. Ha elkészült megszórjuk snidlinggel.

7. Sült kolbásszal és pirítóssal tálaljuk.

8. Tipp: Egészségesebb verziót kapunk, ha kihagyjuk a lisztet és a tejtermékeket rizstejjel és rizstejszínnel helyettesítjük.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!