A zöldbablevesnél számos dolgot lehet variálni. Legegyszerűbb, ha elkészítjük a szokásos módon és nagyon apróra vágott bazsalikom levelet keverünk hozzá, közvetlenül a tálalás előtt. Ugyanígy tehetünk a mentával vagy a borsikafűvel is. Külön-külön fel tudják dobni a levesünket.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc
ADAG
6 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
2 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
1 dl víz
2 gerezd fokhagyma
0,5 l húsleves vagy 1 db marhahúsleves kocka
só
bors
1 csipet szerecsendió
500 g zöldbab
2 l víz
2,5 dl tej
2,5 dl tejszín
2 evőkanál nyírfacukor
2 evőkanál ecet
1 evőkanál snidling
kolbász és pirítós a tálaláshoz
1.
A vajat elpirítjuk a liszttel, fölengedjük 1 dl vízzel, és simára keverjük.
2. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, a húslevest, a sót, a borsot, a szerecsendiót és a zöldbabot.
3.
Ezután öntsük fel 2 liter vízzel, a tejjel és a tejszínnel.
4. 20-25 percig főzzük.
5. Az utolsó 5 percben adjuk hozzá a nyírfacukrot és az ecetet.
6. Ha elkészült megszórjuk snidlinggel.
7.
Sült kolbásszal és pirítóssal tálaljuk.
8.
Tipp: Egészségesebb verziót kapunk, ha kihagyjuk a lisztet és a tejtermékeket rizstejjel és rizstejszínnel helyettesítjük.