A kacsához nagyon jól párosítható gyümölcsökkel, jelen esetben almával és szegfűszeggel készítettem. Nem egy bonyolult recept, viszont annál finomabb. Nem beszélve a sütés után visszamaradt kacsazsírról, amit friss puha kenyérre kenve isteni…
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 40 perc
ADAG
3 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
3 darab kacsacomb
fél kg kacsaháj
1 darab alma
3 darab szegfűszeg
1 fej vöröshagyma
1 rúd vanília
50 g mandulabél
5 szem fekete bors
szemes bors
só
lila hagyma és friss kenyér a tálaláshoz
1. A kacsahájat nagyobb kockákra vágjuk.
2. Egy öntöttvas lábasban vagy egy magas falú serpenyőben kis lángon kiolvasztjuk, ropogósra sütjük, majd kivesszük a kisült zsírból.
3. A kacsacombokat sóval, fekete törött borssal bedörzsöljük, majd állni hagyjuk körülbelül 30 percig.
4. Ezután a kacsacombokat a kiolvasztott zsírban szép lassan elkezdjük sütni. Közben hozzáadjuk az almát, a szegfűszeget, a szemes borsot, a vöröshagymát és a vanília rudat.
5. Fedő alatt 35 percig, fedő nélkül 25 percig sütjük.
6.
A pecsenyezsírt edénykékbe tesszük, megszórjuk tisztított, darabolt mandulával, majd kihűtjük.
7. A kacsacombokat lila hagymával, friss kenyérrel tálaljuk.