Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Almás-szegfűszeges kacsacombok

A kacsához nagyon jól párosítható gyümölcsökkel, jelen esetben almával és szegfűszeggel készítettem. Nem egy bonyolult recept, viszont annál finomabb. Nem beszélve a sütés után visszamaradt kacsazsírról, amit friss puha kenyérre kenve isteni…

 


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 40 perc

ADAG

ADAG
3 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 3

Allergének

Dióféle

Mentes

Tojásmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

3 darab kacsacomb
fél kg kacsaháj
1 darab alma
3 darab szegfűszeg
1 fej vöröshagyma
1 rúd vanília
50 g mandulabél
5 szem fekete bors
szemes bors

lila hagyma és friss kenyér a tálaláshoz

Elkészítés

1. A kacsahájat nagyobb kockákra vágjuk.

2. Egy öntöttvas lábasban vagy egy magas falú serpenyőben kis lángon kiolvasztjuk, ropogósra sütjük, majd kivesszük a kisült zsírból.

3. A kacsacombokat sóval, fekete törött borssal bedörzsöljük, majd állni hagyjuk körülbelül 30 percig.

4. Ezután a kacsacombokat a kiolvasztott zsírban szép lassan elkezdjük sütni. Közben hozzáadjuk az almát, a szegfűszeget, a szemes borsot, a vöröshagymát és a vanília rudat.

5. Fedő alatt 35 percig, fedő nélkül 25 percig sütjük.

6. A pecsenyezsírt edénykékbe tesszük, megszórjuk tisztított, darabolt mandulával, majd kihűtjük.

7. A kacsacombokat lila hagymával, friss kenyérrel tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra