Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Almával töltött csirkemell olívalekvárral

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Almával töltött csirkemell olívalekvárral

2019. július 02. Szerző: Lázár Fotó: Melinda Stylist: Bianca

Nagyon szeretem az almát! Önmagában, kompótnak, smoothie-ba, pitébe, sütibe és még sorolhatnám számtalan felhasználási módját. Ha már elegem van a cukros verzióból, ezt a húsos-sajtos verziót késztítem. Hölgyek körében nagy sikere szokott lenni, de szerintem a férfi gyomornak sem lesz ellenére ez a fogás. Az olívalekvárt egyébként más hús ételek mellé is ajánlom köretként.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.2 / 5. Értékelések: 28

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tej

Mentes

Tojásmentes Gluténmentes

Hozzávalók

Hozzávalók az almával töltött csirkemellhez:

450 g csirkemell filé

1 darab alma cikkekre vágva
1 darab alma egészben
2 evőkanál olívaolaj
2 dl almalé
100 g reszelt sajt, ízlés szerint (Gauda, Trappista)
1 mokkáskanál kakukkfű

Hozzávalók az olívalekvárhoz:

250 g fekete mag nélküli olajbogyó jól lecsepegtetve
250 g zöld mag nélküli olajbogyó jól lecsepegtetve
1 darab citrom héja
250 g kristálycukor
0,5 dl víz
1 mokkáskanál kakukkfű
1 mokkáskanál só

Elkészítés

Almával töltött csirkemell:

1. A csirkemelleket vékonyra szeleteljük, majd megsózzuk. Almacikkeket helyezünk a hús szeletekre, feltekerjük, ezután fogpiszkálóval megtűzzük.

2. Felhevített serpenyőben a feltekert csirkemelleket körben elrendezzük, középre 1 darab bevagdosott egész almát helyezünk, olívaolajon megpirítjuk, majd felöntjük almalével. 10 percig fedő alatt pároljuk.

3. Ezután 200 °C-os sütőben, fedő nélkül, reszelt sajttal megszórva, 8 percig pirítjuk.

4. Olívalekvárral és kakukkfűvel megszórva tálaljuk.

Olívalekvár:

1. Az olajbogyókat felaprítjuk.

2. A kristálycukrot, a citrom héját, az olajbogyókat, a kakukkfüvet, a sót és a vizet egy tálban, közepes lángon kezdjük el melegíteni.

3. Miután a cukor elolvadt, nagy lángon főzzük további 5 percig.

4. A kész lekvárt steril befőttes üvegekbe töltjük, és hűvös helyen tároljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!