Néha nem árt elrugaszkodni a megszokottól, a hagyományostól. Ez a banános-mézes karaj recept kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy kilépjünk a komfortzónánkból és új ízekkel kísérletezzünk. Megéri kipróbálni, mert nagyon jól passzol a sült a banán a karaj ízéhez.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 40 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
1200 g egész karaj csont nélkül
2 evőkanál mustár
só
bors
1-1,5 evőkanál sertészsír
1 mokkáskanál fűszerpaprika
3 evőkanál csípős szósz
2 dl víz
2 darab banán
4 mokkáskanál méz
4 szelet Gouda sajt
3 rozmaring ág lemorzsolt levele
1. Az egész karajt az inas részénél, hosszanti és kereszt irányban, nem túl mélyen bevagdossuk, majd bekenjük a fűszerekkel, a mustárral, a csípős szósszal és megszórjuk a rozmaring levelekkel.
2. Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük. Sütés előtt 30 perccel vegyük ki a hűtőből.
3. A tepsit kikenjük sertészsírral a hús sütése előtt. A karajt előmelegített sütőben, 180 °C-on 80 percig sütjük. Félidőben 2 dl vizet öntünk alá.
4. A banánokat héjastól, hosszában félbe vágjuk, a szeleteket vékonyan megkenjük 1-1 mokkáskanál mézzel, majd rátesszük a sajtszeleteket.
5. 200 °C-os sütőben 5 percig grillezzük.