Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Banános-mézes karaj

Néha nem árt elrugaszkodni a megszokottól, a hagyományostól. Ez a banános-mézes karaj recept kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy kilépjünk a komfortzónánkból és új ízekkel kísérletezzünk. Megéri kipróbálni, mert nagyon jól passzol a sült a banán a karaj ízéhez.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 40 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 0 / 5. Értékelések: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Mustár Tej

Mentes

Tojásmentes Gluténmentes

Hozzávalók

1200 g egész karaj csont nélkül
2 evőkanál mustár

bors
1-1,5 evőkanál sertészsír
1 mokkáskanál fűszerpaprika
3 evőkanál csípős szósz
2 dl víz
2 darab banán
4 mokkáskanál méz
4 szelet Gouda sajt
3 rozmaring ág lemorzsolt levele

Elkészítés

1. Az egész karajt az inas részénél, hosszanti és kereszt irányban, nem túl mélyen bevagdossuk, majd bekenjük a fűszerekkel, a mustárral, a csípős szósszal és megszórjuk a rozmaring levelekkel.

2. Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük. Sütés előtt 30 perccel vegyük ki a hűtőből.

3. A tepsit kikenjük sertészsírral a hús sütése előtt. A karajt előmelegített sütőben, 180 °C-on 80 percig sütjük. Félidőben 2 dl vizet öntünk alá.

4. A banánokat héjastól, hosszában félbe vágjuk, a szeleteket vékonyan megkenjük 1-1 mokkáskanál mézzel, majd rátesszük a sajtszeleteket.

5. 200 °C-os sütőben 5 percig grillezzük.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!