A nyárban az egyik legjobb dolog a BBQ-zás és a grillezés. Majd minden nap, estefelé mikor már nincs olyan meleg, kibontok egy hideg sört, és bedurrantom a grillt. Ez az egyik favorit receptem a nyárra.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 50 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
80 dkg sertésoldalas
1 teáskanál őrölt köménymag
1 evőkanál só
1,5 dl ketchup
2 evőkanál mustár
2 evőkanál barna cukor
fél dl szőlőmagolaj
1 evőkanál fűszerpaprika
1 evőkanál csípős paprikakrém
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál durvára tört fekete bors
1 teáskanál őrölt köménymag
400 g főtt, szeletelt burgonya
2 dl krémsajt
1 evőkanál barna cukor
1 evőkanál ecet
kis darab reszelt gyömbér
1 csomag friss koriander/petrezselyemzöld
3 evőkanál chiliszósz
1. A mártás hozzávalóit egy edényben összekeverjük, felforraljuk, majd kihűtjük.
2. A sertésoldalas felső, zsírosabb részét levágjuk úgy, hogy látszódjanak a csontok.
3. Az oldalast bekenjük a összeforralt mártással, majd alufóliába csomagoljuk.
4. A letakart grillen, alacsony hőmérsékleten, körülbelül 50 percig pároljuk az oldalast.
5. Az idő elteltével kicsomagoljuk az oldalast az alufóliából, lecsöpögtetjük, és ismét megkenjük mindkét oldalát a mártással.
6. Faszén felett ropogósra sütjük úgy, hogy a mártással folyamatosan kenegetjük a hús mindkét oldalát.
7. A krumplisaláta elkészítéséhez a főtt és lehűtött burgonyát karikákra vágjuk, majd összekeverjük a krémsajttal, ízlés szerint ízesítjük cukorral, ecettel, reszelt gyömbérrel, friss korianderrel vagy petrezselyemzölddel.
8. A BBQ oldalast krumplisalátával és chiliszósszal tálaljuk.