Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

BBQ oldalas hideg krémsajtos krumplisalátával és chiliszósszal

Kezdőlap > Receptek > Főétel > BBQ oldalas hideg krémsajtos krumplisalátával és chiliszósszal

2019. július 12. Szerző: Lázár

A nyárban az egyik legjobb dolog a BBQ-zás és a grillezés. Majd minden nap, estefelé mikor már nincs olyan meleg, kibontok egy hideg sört,  és bedurrantom a grillt. Ez az egyik favorit receptem a nyárra.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 50 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Mustár Tej

Mentes

Tojásmentes Gluténmentes

Hozzávalók

Hozzávalók az oldalashoz:

80 dkg sertésoldalas
1 teáskanál őrölt köménymag
1 evőkanál só

Hozzávalók a mártáshoz:

1,5 dl ketchup
2 evőkanál mustár
2 evőkanál barna cukor
fél dl szőlőmagolaj
1 evőkanál fűszerpaprika
1 evőkanál csípős paprikakrém
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál durvára tört fekete bors
1 teáskanál őrölt köménymag

Hozzávalók a krumplisalátához:

400 g főtt, szeletelt burgonya
2 dl krémsajt
1 evőkanál barna cukor
1 evőkanál ecet
kis darab reszelt gyömbér
1 csomag friss koriander/petrezselyemzöld
3 evőkanál chiliszósz

Elkészítés

1. A mártás hozzávalóit egy edényben összekeverjük, felforraljuk, majd kihűtjük.

2. A sertésoldalas felső, zsírosabb részét levágjuk úgy, hogy látszódjanak a csontok.

3. Az oldalast bekenjük a összeforralt mártással, majd alufóliába csomagoljuk.

4. A letakart grillen, alacsony hőmérsékleten, körülbelül 50 percig pároljuk az oldalast.

5. Az idő elteltével kicsomagoljuk az oldalast az alufóliából, lecsöpögtetjük, és ismét megkenjük mindkét oldalát a mártással.

6. Faszén felett ropogósra sütjük úgy, hogy a mártással folyamatosan kenegetjük a hús mindkét oldalát.

7. A krumplisaláta elkészítéséhez a főtt és lehűtött burgonyát karikákra vágjuk, majd összekeverjük a krémsajttal, ízlés szerint ízesítjük cukorral, ecettel, reszelt gyömbérrel, friss korianderrel vagy petrezselyemzölddel.

8. A BBQ oldalast krumplisalátával és chiliszósszal tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!