Ez az isteni leves nagyon hamar elkészül, nincs vele sok macera. Aki szereti a halat, ezt a levest imádni fogja! Együnk sok halat, nagyon egészséges!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
10 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
2 darab (körülbelül 1 kg) afrikai harcsafilé
20 dkg lazac
4 dl 20%-os tejföl
3 dl 30%-os tejszín
3 l víz
3 dl száraz fehérbor
0,5 dl étolaj
1 darab citrom
2 kis fej vöröshagyma
1,5 kg burgonya, fehérrépa, sárgarépa, zeller vegyesen
1 darab hegyes, erős paprika
1 csokor petrezselyemzöld
2 kisebb darab babérlevél
1 mokkáskanál őrölt fehér bors
1 evőkanál só
1. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd az étolajon megpirítjuk.
2.
Felöntjük fehérborral, és hozzáadjuk a sót, a borst, a babérlevelet, majd pár perces forralás után a karikákra vágott zöldségeket: a burgonyát, a fehérrépát, a sárgarépát és a zellert is.
3.
Felöntjük vízzel, majd kb. 15 percen át főzzük.
4. Miután a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kockákra vágott halfiléket – harcsát és a lazacot –, a tejszínt.
5.
Felforraljuk, és közepes lángon pár percig főzzük, végezetül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
6. Tálaláskor erős paprikát, citromot, tejfölt adhatunk mellé, friss kenyeret kínálhatunk hozzá.