Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Bográcsos tengeri halleves

Ez az isteni leves nagyon hamar elkészül, nincs vele sok macera. Aki szereti a halat, ezt a levest imádni fogja! Együnk sok halat, nagyon egészséges!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
10 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.3 / 5. Értékelések: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Hal Tej

Mentes

Tojásmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

2 darab (körülbelül 1 kg) afrikai harcsafilé
20 dkg lazac
4 dl 20%-os tejföl
3 dl 30%-os tejszín
3 l víz
3 dl száraz fehérbor
0,5 dl étolaj
1 darab citrom
2 kis fej vöröshagyma
1,5 kg burgonya, fehérrépa, sárgarépa, zeller vegyesen
1 darab hegyes, erős paprika
1 csokor petrezselyemzöld
2 kisebb darab babérlevél
1 mokkáskanál őrölt fehér bors
1 evőkanál só

Elkészítés

1. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd az étolajon megpirítjuk.

2. Felöntjük fehérborral, és hozzáadjuk a sót, a borst, a babérlevelet, majd pár perces forralás után a karikákra vágott zöldségeket: a burgonyát, a fehérrépát, a sárgarépát és a zellert is.

3. Felöntjük vízzel, majd kb. 15 percen át főzzük.

4. Miután a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kockákra vágott halfiléket – harcsát és a lazacot –, a tejszínt.

5. Felforraljuk, és közepes lángon pár percig főzzük, végezetül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

6. Tálaláskor erős paprikát, citromot, tejfölt adhatunk mellé, friss kenyeret kínálhatunk hozzá.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!