A magyar konyha egyik klasszikusa. Ahány ház, annyi szokás. Az én házamban így készül a brassói. Jó étvágyat hozzá!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Mentes
60 dkg sertésszűz
20 dkg szeletelt bacon
50 dkg hasábburgonya
0,5 dl étolaj + étolaj a hasábburgonya sütéséhez
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 teáskanál fűszerpaprika
2 teáskanál durvára tört fekete bors
1. A csíkokra vágott bacont forró étolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sertésszüzet, a zúzott fokhagymát, és meghintjük durvára tört fekete borssal.
2. A hasábburgonyát bő étolajban kisütjük, lecsöpögtetjük a felesleges zsiradékot, majd a tetejére helyezzük a lepirított, szaftos sertésszűz csíkokat.
3. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, fűszerpaprikával.
4. Forrón kínáljuk.