Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Brassói aprópecsenye (Brassói To Go)

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Brassói aprópecsenye (Brassói To Go)

2019. július 12. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A magyar konyha egyik klasszikusa. Ahány ház, annyi szokás. Az én házamban így készül a brassói. Jó étvágyat hozzá!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Mentes

Tojásmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

60 dkg sertésszűz
20 dkg szeletelt bacon
50 dkg hasábburgonya
0,5 dl étolaj + étolaj a hasábburgonya sütéséhez
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 teáskanál fűszerpaprika
2 teáskanál durvára tört fekete bors

Elkészítés

1. A csíkokra vágott bacont forró étolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sertésszüzet, a zúzott fokhagymát, és meghintjük durvára tört fekete borssal.

2. A hasábburgonyát bő étolajban kisütjük, lecsöpögtetjük a felesleges zsiradékot, majd a tetejére helyezzük a lepirított, szaftos sertésszűz csíkokat.

3. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, fűszerpaprikával.

4. Forrón kínáljuk.

Séftanácsok

Brassói To Go: A brassói aprópecsenyét tálaljuk zsírpapírból hajtogatott tölcsérekben és hegyes fapálcikákkal, így remek fogás lesz partikra, bulikra. Ha nem ragaszkodunk szigorúan az eredeti recepthez, akkor adhatunk hozzá még főtt zöldborsót és kifőtt csemegekukoricát is.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra