Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Brassói bográcsban készítve

A magyar konyha egyik klasszikusa. Ahány ház, annyi szokás. Ebben a receptben a sertésszüzet pulykára cseréltem, a sült krumplihoz pedig újburgonyát használok.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
35 perc

ADAG

ADAG
10 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4 / 5. Értékelések: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Mentes

Gluténmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

1,2 kg pulykamell
15 dkg füstölt szalonna
2 kg újburgonya
1.5 l napraforgóolaj
0,5 dl víz
40 dkg vöröshagyma
6 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál majoránna
3 csomag petrezselyem zöld
1 teáskanál őrölt fekete bors
1 evőkanál só

Elkészítés

1. A bográcsot felöntjük a napraforgóolajjal, majd a tűz fölé helyezzük és felhevítjük.

2. Közben az újburgonyát alaposan megmossuk, majd héjastól cikkekre vágjuk.

3. Sütés előtt megsózzuk (így ropogósabb lesz), majd a felhevített olajban szép pirosra sütjük.

4. Miután megsült, kivesszük az olajból, lecsöpögtetjük és félrerakjuk.

5. Az olajat kiöntjük a bográcsból és a következő sütésig félrerakjuk.

6. A már olajos bográcsot ne töröljük át, hanem ebben kezdjük el pirítani a csíkokra vágott füstölt szalonnát, miután ropogósra sült, ezt is kivesszük és félrerakjuk.

7. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáöntünk 0,5 dl vizet és kevergetés mellett rövid ideig pároljuk.

8. Közben a pulykahúst ujjnyi vékony csíkokra vágjuk, ezután a megpárolt hagymához adjuk és alaposan lepirítjuk.

9. Ízesítjük sóval, fűszerezzük majoránnával és őrölt fekete borssal. Kevergetés mellett 10 percig pirítjuk.

10. Amikor a hús már minden oldaláról megpirult, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a finomra vágott petrezselymet.

11. Alaposan átkeverjük, majd félrehúzzuk, hozzáadjuk a sült burgonyát és forrón tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!