Adva volt egy hagyományos paradicsomleves. Pontosabban adva volt, hogy paradicsomlevest kell főznöm. A megszokottól egy kicsit el akartam térni, valami különlegest szerettem volna. Ilyenkor az történik, hogy körülnézek a hűtőben és a kamrában. A paradicsom egy nagyon hálás alapanyag, nagyon sok mindennel összepasszolható, jól kombinálható. Jelen esetben a hűtőben zellert és édesköményt találtam. Szuper kombináció, nagyon jól állnak egymásnak ezek a zöldségek. Érdemes kipróbálni!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
1 fej vöröshagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
2-3 evőkanál olívaolaj
50 g zeller vékony szeletekre vágva
50 g édeskömény vékony szeletekre vágva
3 darab paradicsom cikkekre vágva
1 darab konzerv paradicsom (400 ml)
2 darab babérlevél
só
bors
1. A vörös- és fokhagymát az olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk az apró darabokra vágott zellert, az édesköményt és az 1 dl vizet, majd puhára pároljuk.
2. Miután megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet és a feldarabolt paradicsomokat.
3. Felöntjük 0,5 liter vízzel, és 20 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk.
4. A főzés utolsó 5 percében hozzáadjuk a babérleveleket.
5. Az elkészült levest botmixerrel pürésítjük.