Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Édesköményes paradicsomleves

Kezdőlap > Receptek > Leves > Édesköményes paradicsomleves

2019. július 03. Szerző: Lázár Fotó: Melinda Stylist: Bianca Stylist: Barbara

Adva volt egy hagyományos paradicsomleves. Pontosabban adva volt, hogy paradicsomlevest kell főznöm.  A megszokottól egy kicsit el akartam térni, valami különlegest szerettem volna. Ilyenkor az történik, hogy körülnézek a hűtőben és a kamrában. A paradicsom egy nagyon hálás alapanyag, nagyon sok mindennel összepasszolható, jól kombinálható. Jelen esetben a hűtőben zellert és édesköményt találtam. Szuper kombináció, nagyon jól állnak egymásnak ezek a zöldségek. Érdemes kipróbálni!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Zeller

Mentes

Húsmentes Tojásmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

1 fej vöröshagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
2-3 evőkanál olívaolaj
50 g zeller vékony szeletekre vágva
50 g édeskömény vékony szeletekre vágva
3 darab paradicsom cikkekre vágva
1 darab konzerv paradicsom (400 ml)
2 darab babérlevél

bors

Elkészítés

1. A vörös- és fokhagymát az olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk az apró darabokra vágott zellert, az édesköményt és az 1 dl vizet, majd puhára pároljuk.

2. Miután megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet és a feldarabolt paradicsomokat.

3. Felöntjük 0,5 liter vízzel, és 20 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk.

4. A főzés utolsó 5 percében hozzáadjuk a babérleveleket.

5. Az elkészült levest botmixerrel pürésítjük.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!