Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Fóliában párolt rozmaringos csirkeszárnyak

Kevés hozzávalóból, gyorsan, egyszerűen egy nagyon ízletes étel készíthető el, szinte pillanatok alatt. A csirkeszárny elkészítésére számos recept létezik, íme az egyik legegyszerűbb és legnagyszerűbb.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.8 / 5. Értékelések: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

Mentes

Tojásmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

80 dkg csirkeszárny
0,5 dl olívaolaj
5 evőkanál olívaolaj a tálaláshoz
0,5 dl száraz fehérbor
1 mokkáskanál őrölt fekete bors

Hozzávalók a rozmaringos tengeri só elkészítéséhez:

1 csokor friss rozmaring
30 dkg tengeri só

Elkészítés

Rozmaringos tengeri só keverék:

1. A friss rozmaring leveleket apróra vágjuk, majd összekeverjük a tengeri sóval – bár ezen étel elkészítéséhez nem lesz szükség a teljes mennyiség felhasználására, de a rozmaringos tengeri só keverékünk maradékát eltéve a későbbiek folyamán is felhasználhatjuk különféle húsok ízesítéséhez, fűszerezéséhez.

2. A csirkeszárnyakat alaposan megtisztítjuk, folyóvíz alatt átmossuk, lecsöpögtetjük, majd keverőtálba tesszük.

3. Megszórjuk 2 teáskanál rozmaringos tengeri fűszersóval és az őrölt fekete borssal, majd ráöntjük az olívaolajat és a száraz fehérbort.

4. Az edényben alaposan összerázzuk a csirkeszárnyakat, majd az egészet alufóliába csomagoljuk.

5. A csomagot sütőrácsra helyezzük úgy, hogy a hajtott részek felül legyenek, ezáltal meggátolva, hogy az olaj kifolyjon. 170 °C-on 20 percig sütjük.

6. Miután a csirkeszárnyak megpárolódtak az olívaolajos, fehérboros, rozmaring gőzben, kicsomagolva (felül nyitott állapotban) még 8 percig tovább sütjük – erre azért van szükség, hogy az esetlegesen még megmaradt fehérbor is elpárologjon.

7. Ez a fogás akkor finom igazán, ha a csirkeszárnyak nem ropogósak kívülről.

8. A végén még egy kevés olívaolajjal leöntve, forrón tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!