Kevés hozzávalóból, gyorsan, egyszerűen egy nagyon ízletes étel készíthető el, szinte pillanatok alatt. A csirkeszárny elkészítésére számos recept létezik, íme az egyik legegyszerűbb és legnagyszerűbb.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Olcsó
Mentes
80 dkg csirkeszárny
0,5 dl olívaolaj
5 evőkanál olívaolaj a tálaláshoz
0,5 dl száraz fehérbor
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 csokor friss rozmaring
30 dkg tengeri só
1.
A friss rozmaring leveleket apróra vágjuk, majd összekeverjük a tengeri sóval – bár ezen étel elkészítéséhez nem lesz szükség a teljes mennyiség felhasználására, de a rozmaringos tengeri só keverékünk maradékát eltéve a későbbiek folyamán is felhasználhatjuk különféle húsok ízesítéséhez, fűszerezéséhez.
2. A csirkeszárnyakat alaposan megtisztítjuk, folyóvíz alatt átmossuk, lecsöpögtetjük, majd keverőtálba tesszük.
3.
Megszórjuk 2 teáskanál rozmaringos tengeri fűszersóval és az őrölt fekete borssal, majd ráöntjük az olívaolajat és a száraz fehérbort.
4. Az edényben alaposan összerázzuk a csirkeszárnyakat, majd az egészet alufóliába csomagoljuk.
5.
A csomagot sütőrácsra helyezzük úgy, hogy a hajtott részek felül legyenek, ezáltal meggátolva, hogy az olaj kifolyjon. 170 °C-on 20 percig sütjük.
6.
Miután a csirkeszárnyak megpárolódtak az olívaolajos, fehérboros, rozmaring gőzben, kicsomagolva (felül nyitott állapotban) még 8 percig tovább sütjük – erre azért van szükség, hogy az esetlegesen még megmaradt fehérbor is elpárologjon.
7. Ez a fogás akkor finom igazán, ha a csirkeszárnyak nem ropogósak kívülről.
8. A végén még egy kevés olívaolajjal leöntve, forrón tálaljuk.