Mi történik akkor, amikor frankfurti levesre vágysz, és azt hiszed minden van hozzá otthon, de kinyitod a hűtőt és rájössz, hogy a legalapvetőbb hozzávaló, a kelkáposzta hiányzik? A: elszaladsz a boltba kelkáposztáért B: mást főzöl C: körbenézel, mivel lehetne helyettesíteni a hiányzó hozzávalót. Esetemben a C verzió játszott, ugyanis éppen volt itthon kínai kel. Gondoltam kelnek kel, jó lesz ez a levesbe is. És jó is lett! De még mennyire! Érdemes kísérletezni, kicsit átvariálni a megszokott recepteket. Ha egy – egy hozzávalót kiveszünk és egy másikra cseréljük, kellemes meglepetések érhetnek minket.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
2 fej kisebb vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma vékonyan felszeletelve
1 evőkanál szőlőmagolaj
500 g kínai kel leveleire szedve
400 g burgonya felkockázva
1 evőkanál fűszerpaprika
1 teáskanál kömény
100 g kuszkusz
2 liter víz
4 pár frankfurti virsli felkarikázva
1.
A vöröshagymát és a fokhagymát a szőlőmagolajon megpirítjuk. Levesszük az edényt a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, jól elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre.
2. Hozzáadjuk a leves alapunkhoz a köményt és a burgonyát. Összekeverjük, és felöntjük 2 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, 5 percig főzzük.
3.
Ezután beletesszük a kínai kelt a levesbe, és 30 percen át főzzük.
4. A 30 perc leteltével ellenőrizzük, hogy a burgonya megpuhult-e.
5. Ha igen, hozzáadjuk a virslit és a kuszkuszt, és még 10 percig főzzük.