Nyári grillezés lépésről lépésre. Még nincs vége a grill szezonnak, sőt, igazán csak most kezdődik!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
80 dkg sertésoldalas
1 teáskanál őrölt köménymag
1 evőkanál só
(alufólia)
1,5 dl ketchup
2 evőkanál mustár
2 evőkanál barna cukor
fél dl szőlőmagolaj
1 evőkanál fűszerpaprika
1 evőkanál csípős paprikakrém
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál durvára tört fekete bors
1 teáskanál őrölt köménymag
4 darab kisebb burgonya
8 evőkanál szőlőmagolaj
6 szál kakukkfű
1 evőkanál só
(alufólia)
2 dl tejföl
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 csomag apróra vágott snidling
1. Az oldalast körülbelül 12 cm szélesre vágjuk. Felső, zsírosabb részét levágjuk úgy, hogy látszódjanak a csontok.
2. A leeső részekből nagyon finom fasírt készíthető. A hús előkészítése akkor tökéletes, ha a megformázott hús körülbelül ujjnyi vastag.
3. Megszórjuk mindkét oldalát sóval és őrölt köménymaggal, ráöntünk 1 dl vizet, majd alufóliába csomagoljuk.
4. A letakart grillen 40 percig pároljuk az oldalast. Közben egy keverőtálban összekeverjük a mártás hozzávalóit.
5. 40 perc múlva kicsomagoljuk az oldalast az alufóliából, lecsöpögtetjük, és vékonyan megkenjük mindkét oldalát a mártással.
6. Faszén felett ropogósra sütjük az oldalast úgy, hogy a mártással folyamatosan kenegetjük mindkét oldalát.
1. A brikett tartót megtöltjük: alulra papírt, felül brikettet helyezünk, ehhez ajánlom a Weber Long Lasting brikettet.
2. A grill alsó szellőzőnyílását teljesen kinyitjuk, majd meggyújtjuk a papírt (papír helyett használhatunk brikett gyújtó pasztát is).
3. Körülbelül 45 perc elteltével az izzó brikettet a grillsütő alsó rácsára öntjük, majd az alsó szellőzőnyílást alacsonyabbra állítjuk.
4. A brikettet elterítjük, majd feltesszük a grillrácsot. Amikor már a rács is felhevült, fém drótkefével szárazon átdörzsöljük.
1. A burgonyákat meglocsoljuk szőlőmagolajjal, megszórjuk sóval és friss kakukkfűvel, majd fóliába tekerve, 25 perc alatt készre sütjük a grillrácson.
2. A fóliát átlósan bevágjuk, majd hosszabbik oldalairól két kézzel megnyomjuk.
3. A ropogós oldalast a maradék szósszal megkenjük, majd a csontok között vágva feldaraboljuk.
4. A fóliás burgonya közepére fokhagymás mártást öntünk, és a hússal együtt tálaljuk.