Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Hirtelen sült mascarponés-cukkinis csirke

Kezdőlap > Receptek > Csirke – Pulyka > Hirtelen sült mascarponés-cukkinis csirke

2020. június 02. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Ez egy tipikusan olyan fogás, melyet előre összeállíthatunk, majd egyben lefagyaszthatunk – ehhez érdemes eldobható alumínium sütőtepsit használnunk. A mélyhűtőből kivéve gyorsan megmelegítjük a sütőben, és már tálalhatjuk is az ebédet vagy a vacsorát. Remek és finom megoldás a dolgos hétköznapokra, ráadásul a mascarpone, a cukkini és a csirke nyerő kombináció.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 20 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés / 5. Értékelések:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tej

Hozzávalók

45 dkg mascarpone
60 dkg csirkemellfilé
2 darab cukkini
3 evőkanál étolaj
3 evőkanál zsemlemorzsa
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 csomag petrezselyemzöld
1 teáskanál só
1 mokkáskanál bors

Hozzávalók a tálaláshoz:

mascarpone krém vagy tejföl
petrezselyem
bacon ízlés szerint

Elkészítés

1. Egy kisebb méretű, eldobható alumínium sütőtepsi alját étolajjal kikenjük, majd egyenletesen zsemlemorzsát szórunk rá.

2. A sóval, borssal ízesített, ujjnyi vastag szeletekre vágott csirkemellfilék mindkét oldalát felforrósított serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk, majd félretesszük. Itt még nem szükséges, hogy a csirkemellfilé belül is átsüljön, csak a külső része piruljon meg.

3. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a karikára vágott cukkinit és a szeletekre vágott vöröshagymát, megszórjuk apróra vágott zöld petrezselyemmel, majd ezt követően ezeket is félretesszük.

4. A rétegezésnél a sütőtepsi aljára helyezzük az elősütött csirkemell szeleteket, majd rákenünk egy réteg zúzott fokhagymával összekevert mascarpone krémet (körülbelül ujjnyi vastagon), rátesszük a vöröshagyma, valamint a cukkiniszeleteket felét, majd még egyszer megismételjük a rétegezést: csirkemell szelettel, fokhagymás mascarpone krémmel, vöröshagyma és cukkini szeletekkel.

5. Az ily módon megtöltött sütőtepsit műanyag fóliával letakarjuk, és mélyhűtőben lefagyasztjuk.

6. Később, a felhasználás előtt a mélyhűtőből kivesszük, műanyag fólia nélkül körülbelül 160 °C-os sütőben 45 perc alatt készre sütjük.

7. A tetejét mascarpone krémmel és petrezselyemlevéllel díszítjük, pirított bacont kínálunk mellé.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra