Ismét egy leves, amihez nem kell különösebb főzőtudomány, nincs szükség különleges hozzávalókra, de mégis egy ízletes, laktató fogás. A gyerekek különösen szokták szeretni az édes íze miatt, de ha pattogatott kukoricával tálalod a vendégeidet is lenyűgözheted ezzel a levessel. Elvileg a hűtőben jó pár napig eláll, de a tapasztalat azt mutatja, hogy sosem jut el a hűtőig, az utolsó cseppig el szokott fogyni.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
20 perc
ADAG
6 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
500 g mirelit vagy konzerv kukorica
3 dl víz
2 evőkanál barna cukor
só
bors
2 dl tejszín
2 evőkanál vaj
pattogatott kukorica
1. A kukoricát a vízzel és a fűszerekkel felforraljuk.
2. Miután felforrt, hozzáadjuk a tejszínt és a vajat.
3. Leturmixoljuk és átszűrjük.
4. Pattogatott kukoricával tálaljuk.