Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Kuszkuszlepény kapros tejföllel

A kuszkuszlepény nemcsak egészséges, de finom is. Kísérletezzünk bátran a kuszkusszal, mert nagyon sokoldalú finomság. Én legtöbbször rizs helyettesítésére használom. (Semmi bajom a rizzsel, de szeretek variálni.)


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tojás Tej

Mentes

Húsmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

Hozzávalók a kuszkuszlepényhez:

25 dkg kuszkusz
4 dl forró víz
2 egész tojás
1 gerezd zúzott fokhagyma
5 evőkanál étolaj a sütéshez
2 teáskanál só

Hozzávalók az öntethez:

2 dl tejföl
1 csomag kapor
3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

1. A kuszkuszt keverőtálba tesszük, megsózzuk, és ráöntjük a forró vizet.

2. Átkeverés után 10 - 15 percig állni hagyjuk, hogy a kuszkusz megpuhuljon.

3. Az idő leteltével hozzáadjuk a tojást és a zúzott fokhagymát. Nem kell megijedni, a tészta elég híg állagú lesz, de a sütésnél össze fog állni.

4. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl és egy felforrósított serpenyőben, kevés olajon, 4-5 cm átmérőjű lepényeket sütünk.

5. A sütést lassú tűzön végezzük, és mindig csak egyszer fordítsuk meg.

6. Oldalanként körülbelül 2-3 percig süssük.

7. A kisült lapokat melegen olívaolajjal, és vágott kaporral elkevert hideg tejföllel kínáljuk.

Séftanácsok

A lepények hidegen is kitűnőek, tehetünk rá füstölt lazacot, sonka szeletet vagy zöldség krémeket is.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!