A kuszkuszlepény nemcsak egészséges, de finom is. Kísérletezzünk bátran a kuszkusszal, mert nagyon sokoldalú finomság. Én legtöbbször rizs helyettesítésére használom. (Semmi bajom a rizzsel, de szeretek variálni.)
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
25 dkg kuszkusz
4 dl forró víz
2 egész tojás
1 gerezd zúzott fokhagyma
5 evőkanál étolaj a sütéshez
2 teáskanál só
2 dl tejföl
1 csomag kapor
3 evőkanál olívaolaj
1. A kuszkuszt keverőtálba tesszük, megsózzuk, és ráöntjük a forró vizet.
2. Átkeverés után 10 - 15 percig állni hagyjuk, hogy a kuszkusz megpuhuljon.
3. Az idő leteltével hozzáadjuk a tojást és a zúzott fokhagymát. Nem kell megijedni, a tészta elég híg állagú lesz, de a sütésnél össze fog állni.
4. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl és egy felforrósított serpenyőben, kevés olajon, 4-5 cm átmérőjű lepényeket sütünk.
5. A sütést lassú tűzön végezzük, és mindig csak egyszer fordítsuk meg.
6. Oldalanként körülbelül 2-3 percig süssük.
7. A kisült lapokat melegen olívaolajjal, és vágott kaporral elkevert hideg tejföllel kínáljuk.