Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Mákos tészta

Tegye fel a kezét, aki szereti a mákos tésztát! Én felraktam… Sokszor, amikor otthonra kell főzni túl bonyolítjuk, túl gondoljuk a dolgokat. Pedig sokszor a legegyszerűbb dolgok a legnagyszerűbbek. Egy mákos vagy diós tészta elkészítése nem igényel komolyabb szakmai tudást. Minden a jó arányokon múlik. Mindemellett nem csak gyors és finom, hanem a máknak köszönhetően nagyon gazdag vitaminokban (B1, B2, B6 és E vitaminok) illetve jelentős vas, kálium, kalcium, magnézium és foszfor forrás. Használjuk a mákot sokszor, ne csak karácsonykor a bejglibe, hanem egész évben.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
15 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 2

Allergének

Glutén

Mentes

Húsmentes Tojásmentes Tejmentes

Hozzávalók

500 g széles metélt
220 g mák
150 g porcukor

Elkészítés

1. Forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a tésztát.

2. Ezalatt a porcukrot és a mákot összekeverjük.

3. Miután kifőtt a tészta lecsöpögtetjük, megforgatjuk a porcukros mákban, és már ehetjük is.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra