Tegye fel a kezét, aki szereti a mákos tésztát! Én felraktam… Sokszor, amikor otthonra kell főzni túl bonyolítjuk, túl gondoljuk a dolgokat. Pedig sokszor a legegyszerűbb dolgok a legnagyszerűbbek. Egy mákos vagy diós tészta elkészítése nem igényel komolyabb szakmai tudást. Minden a jó arányokon múlik. Mindemellett nem csak gyors és finom, hanem a máknak köszönhetően nagyon gazdag vitaminokban (B1, B2, B6 és E vitaminok) illetve jelentős vas, kálium, kalcium, magnézium és foszfor forrás. Használjuk a mákot sokszor, ne csak karácsonykor a bejglibe, hanem egész évben.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
15 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
500 g széles metélt
220 g mák
150 g porcukor
só
1. Forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a tésztát.
2. Ezalatt a porcukrot és a mákot összekeverjük.
3. Miután kifőtt a tészta lecsöpögtetjük, megforgatjuk a porcukros mákban, és már ehetjük is.