Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Marhahúsleves, avagy húsleves gazdagon

Kezdőlap > Receptek > Leves > Marhahúsleves, avagy húsleves gazdagon

2019. július 18. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A húsleves szóról nekem nemcsak a kedvenc ételem jut eszembe, hanem a családi együttlétek a kunszenti nagymamámnál. Ezért én is gyakran készítem a családomnak. Jó nagy adagban szeretem készíteni, mert minél többet főzök belőle, annál jobb lesz az íze.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 20 perc

ADAG

ADAG
6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 2

Allergének

Tojás Zeller

Mentes

Gluténmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

40 dkg marhaszegy
2 darab csirkecomb
1 darab malacfül
4-5 darab fürjtojás
1 darab burgonya
2 darab sárgarépa
1 darab fehérrépa
1 cikk zeller
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só

Elkészítés

1. A marhaszegyet vékony szeletekre vágjuk, majd a malacfüllel és a bőr nélküli csirkecombokkal együtt leforrázzuk.

2. Ezután hideg vízzel lemossuk, majd hideg vízben, kis lángon feltesszük főni.

3. Miután felforrt, leszedjük a habját, ízesítjük sóval, fűszerezzük borssal, majd lassú tűzön még 1 órán át főzzük.

4. Az idő leteltével beletesszük a tisztított, egész burgonyát, vöröshagymát, zellert és fokhagymát, valamint a nagyobb darabokra vágott sárga- és fehérrépát.

5. Lassan, egyenletesen addig főzzük, amíg a húsok és a zöldségek megpuhulnak.

6. A legvégén hozzáadjuk a főtt fürjtojásokat.

7. Tálaláskor meghintjük friss, finomra vágott petrezselyemzölddel.

8. Tipp: A leveshez adhatunk füstölt fürjtojást is, így teltebb és intenzív ízt kapunk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra