A húsleves szóról nekem nemcsak a kedvenc ételem jut eszembe, hanem a családi együttlétek a kunszenti nagymamámnál. Ezért én is gyakran készítem a családomnak. Jó nagy adagban szeretem készíteni, mert minél többet főzök belőle, annál jobb lesz az íze.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 20 perc
ADAG
6 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
40 dkg marhaszegy
2 darab csirkecomb
1 darab malacfül
4-5 darab fürjtojás
1 darab burgonya
2 darab sárgarépa
1 darab fehérrépa
1 cikk zeller
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só
1. A marhaszegyet vékony szeletekre vágjuk, majd a malacfüllel és a bőr nélküli csirkecombokkal együtt leforrázzuk.
2. Ezután hideg vízzel lemossuk, majd hideg vízben, kis lángon feltesszük főni.
3. Miután felforrt, leszedjük a habját, ízesítjük sóval, fűszerezzük borssal, majd lassú tűzön még 1 órán át főzzük.
4. Az idő leteltével beletesszük a tisztított, egész burgonyát, vöröshagymát, zellert és fokhagymát, valamint a nagyobb darabokra vágott sárga- és fehérrépát.
5. Lassan, egyenletesen addig főzzük, amíg a húsok és a zöldségek megpuhulnak.
6. A legvégén hozzáadjuk a főtt fürjtojásokat.
7. Tálaláskor meghintjük friss, finomra vágott petrezselyemzölddel.
8. Tipp: A leveshez adhatunk füstölt fürjtojást is, így teltebb és intenzív ízt kapunk.