Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Marinált csirke rukkola ágyon

Egy könnyű fogás ebédre vagy vacsorára. A marinálás tulajdonképpen a pácolásnak egy olyan fajtája, amikor a húst valamilyen savas kémhatású folyadékban pácoljuk. Ez a savas kémhatású folyadék lehet ecet, citromlé vagy akár bor is. Jelen esetben fehérborecetet használtam. Marinálásra fel, jó étvágyat!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
45 perc + pácolás

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Mentes

Tojásmentes Gluténmentes Tejmentes

Hozzávalók

Hozzávalók a csirkéhez:

8 darab csirkemellfilé
kevés olaj a sütéshez
saláta a tálaláshoz

Hozzávalók a páchoz:

1 evőkanál cukor
1 dl olívaolaj
1 teáskanál fehérborecet
3 evőkanál Worcestershire szósz
1 teáskanál citromlé
1 evőkanál friss rozmaring
1 teáskanál bors
1 teáskanál só

Elkészítés

1. A csirkemell filéket megmossuk, majd lecsöpögtetjük.

2. A pác hozzávalóit: a cukrot, az olívaolajat, a fehérborecetet, a Worcestershire szószt, a citromlét, a friss rozmaringot összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a csirkemell filéket, majd legalább 30 percig, vagy akár 5-6 órán át hűtőbe téve pácoljuk.

3. Ezután serpenyőben, kevés olajon, pár perc alatt pirosra sütjük a csirkemell filék mindkét oldalát.

4. Salátaágyon tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra