Egy könnyű fogás ebédre vagy vacsorára. A marinálás tulajdonképpen a pácolásnak egy olyan fajtája, amikor a húst valamilyen savas kémhatású folyadékban pácoljuk. Ez a savas kémhatású folyadék lehet ecet, citromlé vagy akár bor is. Jelen esetben fehérborecetet használtam. Marinálásra fel, jó étvágyat!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
45 perc + pácolás
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Mentes
8 darab csirkemellfilé
kevés olaj a sütéshez
saláta a tálaláshoz
1 evőkanál cukor
1 dl olívaolaj
1 teáskanál fehérborecet
3 evőkanál Worcestershire szósz
1 teáskanál citromlé
1 evőkanál friss rozmaring
1 teáskanál bors
1 teáskanál só
1. A csirkemell filéket megmossuk, majd lecsöpögtetjük.
2. A pác hozzávalóit: a cukrot, az olívaolajat, a fehérborecetet, a Worcestershire szószt, a citromlét, a friss rozmaringot összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a csirkemell filéket, majd legalább 30 percig, vagy akár 5-6 órán át hűtőbe téve pácoljuk.
3. Ezután serpenyőben, kevés olajon, pár perc alatt pirosra sütjük a csirkemell filék mindkét oldalát.
4.
Salátaágyon tálaljuk.