Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Narancslikőrős mascarpone

Kezdőlap > Receptek > Desszert > Narancslikőrős mascarpone

2019. július 18. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Felnőtteknek pálinkával, ha viszont gyerek társaságnak készítjük, akkor hagyjuk ki a tüzes vizet. A siker így is úgy is garantált. És nem utolsó sorban pár perces művelet.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tej

Mentes

Húsmentes Tojásmentes Gluténmentes

Hozzávalók

50 dkg mascarpone sajt
0,5 dl barack pálinka
6 darab narancs
15 dkg kristálycukor
1 darab vaníliarúd
3 dl víz

Elkészítés

1. A narancsokat meghámozzuk, a fehér részt a héjról eltávolítjuk, vékony csíkokra vágjuk, majd hűtőbe tesszük.

2. A kristálycukrot felolvasztjuk a vízzel, majd hozzáadjuk a kikapart vaníliarúd belsejét, a narancsok levét és a barack pálinkát.

3. Addig főzzük, amíg sűrű lesz, ezt követően leszűrjük.

4. A főzőlével elkeverjük a mascarponet.

5. Tálalásnál az üvegkelyhek aljára helyezzük a kandírozott narancshéjak egy részét, ráöntjük a narancslikőrös krémet, majd megszórjuk még kandírozott narancshéjakkal.

6. Hűtőben alaposan lehűtjük, hidegen kínáljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!