Felnőtteknek pálinkával, ha viszont gyerek társaságnak készítjük, akkor hagyjuk ki a tüzes vizet. A siker így is úgy is garantált. És nem utolsó sorban pár perces művelet.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
50 dkg mascarpone sajt
0,5 dl barack pálinka
6 darab narancs
15 dkg kristálycukor
1 darab vaníliarúd
3 dl víz
1. A narancsokat meghámozzuk, a fehér részt a héjról eltávolítjuk, vékony csíkokra vágjuk, majd hűtőbe tesszük.
2. A kristálycukrot felolvasztjuk a vízzel, majd hozzáadjuk a kikapart vaníliarúd belsejét, a narancsok levét és a barack pálinkát.
3. Addig főzzük, amíg sűrű lesz, ezt követően leszűrjük.
4. A főzőlével elkeverjük a mascarponet.
5. Tálalásnál az üvegkelyhek aljára helyezzük a kandírozott narancshéjak egy részét, ráöntjük a narancslikőrös krémet, majd megszórjuk még kandírozott narancshéjakkal.
6.
Hűtőben alaposan lehűtjük, hidegen kínáljuk.