Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Pásztor pite á’la Lázár Chef

Ismeritek a Pásztor pitét (Cottage pie)? Ez a britek egyik legfinomabb, ha nem a legfinomabb húsos egytálétele. Végtelenül egyszerű, ámde nagyszerű eledel. Nincs vele sok munka, viszont mindenki hálás lesz az asztal körül, és mind a tíz ujját megnyalja ezután a fogás után. A hús-krumpli kombóval nem nagyon lehet melléfogni igaz? Lássuk Lázár leegyszerűsített verzióját!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tej

Mentes

Tojásmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

Hozzávalók a húsos töltelékhez:

500 gramm darált disznó- és marhahús vegyesen
1 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál napraforgóolaj

bors

Hozzávalók a krumplipüréhez:

1000 gramm burgonya kockákra vágva
400 milliliter tej
30 gramm vaj
1 mokkáskanál szerecsendió
1 evőkanál zsemlemorzsa

bors

Elkészítés

1. A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra.

2. Egy sütőbe is rakható serpenyőben a vöröshagymát az olajon megpároljuk.

3. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, majd készre pirítjuk. Ha elkészült félretesszük.

4. Egy lábosban megfőzzük a felkockázott burgonyát.

5. A tejet egy kis lábosban, kis lángon melegítjük, de csak addig, amíg a vaj el nem olvad benne.

6. Amikor megfőtt a krumpli krumplinyomóval áttörjük.

7. Hozzáadjuk a tejet, sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót reszelünk bele. Jól összekeverjük.

8. Nincs más hátra, mint a húsos tölteléket beburkolni a krumplipürével. A pürét a húsra halmozzuk, és egy kanál segítségével elsimítjuk rajta.

9. A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával.

10. Forró sütőben 20 percig sütjük.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra