Ismeritek a Pásztor pitét (Cottage pie)? Ez a britek egyik legfinomabb, ha nem a legfinomabb húsos egytálétele. Végtelenül egyszerű, ámde nagyszerű eledel. Nincs vele sok munka, viszont mindenki hálás lesz az asztal körül, és mind a tíz ujját megnyalja ezután a fogás után. A hús-krumpli kombóval nem nagyon lehet melléfogni igaz? Lássuk Lázár leegyszerűsített verzióját!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
500 gramm darált disznó- és marhahús vegyesen
1 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál napraforgóolaj
só
bors
1000 gramm burgonya kockákra vágva
400 milliliter tej
30 gramm vaj
1 mokkáskanál szerecsendió
1 evőkanál zsemlemorzsa
só
bors
1. A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra.
2. Egy sütőbe is rakható serpenyőben a vöröshagymát az olajon megpároljuk.
3.
Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, majd készre pirítjuk. Ha elkészült félretesszük.
4.
Egy lábosban megfőzzük a felkockázott burgonyát.
5.
A tejet egy kis lábosban, kis lángon melegítjük, de csak addig, amíg a vaj el nem olvad benne.
6. Amikor megfőtt a krumpli krumplinyomóval áttörjük.
7.
Hozzáadjuk a tejet, sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót reszelünk bele. Jól összekeverjük.
8. Nincs más hátra, mint a húsos tölteléket beburkolni a krumplipürével. A pürét a húsra halmozzuk, és egy kanál segítségével elsimítjuk rajta.
9.
A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával.
10. Forró sütőben 20 percig sütjük.