A mákos guba és a vanília puding egyenként is megállják a helyüket, de ha a két receptet összeolvasztjuk, az aztán a desszertek desszertje lesz. Már csak azért is mert két desszert van egy tányéron…
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
15 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
6 darab kifli
2 csomag hidegen készülő vaníliás pudingpor
6 dl tej
4 evőkanál darált dió vagy mogyoró
4 evőkanál csokoládéforgács
1. A kifliket felkarikázzuk, majd egy keverőtálba helyezzük.
2.
A hidegen készülő pudingport a tejjel addig keverjük folyamatosan, amíg besűrűsödik (körülbelül 4 perc), ezután a felkarikázott kiflikre öntjük.
3. A pudingot és a kifli karikákat összekeverjük, majd rövid időre hűtőbe tesszük.
4. Tálaláskor megszórjuk darált dióval vagy mogyoróval, és csokoládéforgácsokkal díszítjük.
5. Tipp: A vaníliapuding helyett használhatunk csokoládé-, eper-, puncs pudingot is.