Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Pulykahússal töltött cukkini

Ez az étel akkor a legfinomabb, ha előre elkészítjük, és sütés előtt legalább fél napot áll a hűtőben. Erre véletlenül jöttem rá, amikor sütésre előkészítettem, de a gyerekeknek nem kellett már a vacsora, mert teleették magukat az anyjuk főztjével. Így a hűtőben maradt és másnapi ebéd lett belőle.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tojás Tej

Mentes

Gluténmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

450 g darált pulykahús
100 g füstölt szalonna
100 g juhsajt
2 darab tojás
1 kis fej finomra vágott vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
6 darab gömb cukkini
1,5 dl víz vagy bor + 1,5 dl víz
2 csomag apróra vágott petrezselyemzöld
1 mokkáskanál törött bors
1 teáskanál só + só a cukkini besózásához

Elkészítés

1. A gömb cukkinik belsejét kivájjuk, majd kevés sóval megszórjuk.

2. A darált pulykahúst összekeverjük a tojásokkal, a kis fej finomra vágott vöröshagymával, a sóval, a törött borssal, az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd a cukkinibe töltjük.

3. Egy mélyebb serpenyőben a grillen kiolvasztjuk a kakastaréjnak vágott füstölt szalonnát, hozzáadjuk a fokhagymát és a betöltött cukkiniket. 1,5 dl vizet vagy bort öntünk alá, és lefedve 30 percig pároljuk.

4. Ezután kivesszük a cukkiniket, a mártás elkészítéséhez hozzáadjuk a juhsajtot, a 1,5 dl vizet és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd összeforraljuk.

5. A pulykahússal töltött cukkiniket a mártással, forrón tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!