Ez az étel akkor a legfinomabb, ha előre elkészítjük, és sütés előtt legalább fél napot áll a hűtőben. Erre véletlenül jöttem rá, amikor sütésre előkészítettem, de a gyerekeknek nem kellett már a vacsora, mert teleették magukat az anyjuk főztjével. Így a hűtőben maradt és másnapi ebéd lett belőle.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
450 g darált pulykahús
100 g füstölt szalonna
100 g juhsajt
2 darab tojás
1 kis fej finomra vágott vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
6 darab gömb cukkini
1,5 dl víz vagy bor + 1,5 dl víz
2 csomag apróra vágott petrezselyemzöld
1 mokkáskanál törött bors
1 teáskanál só + só a cukkini besózásához
1. A gömb cukkinik belsejét kivájjuk, majd kevés sóval megszórjuk.
2. A darált pulykahúst összekeverjük a tojásokkal, a kis fej finomra vágott vöröshagymával, a sóval, a törött borssal, az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd a cukkinibe töltjük.
3. Egy mélyebb serpenyőben a grillen kiolvasztjuk a kakastaréjnak vágott füstölt szalonnát, hozzáadjuk a fokhagymát és a betöltött cukkiniket. 1,5 dl vizet vagy bort öntünk alá, és lefedve 30 percig pároljuk.
4. Ezután kivesszük a cukkiniket, a mártás elkészítéséhez hozzáadjuk a juhsajtot, a 1,5 dl vizet és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd összeforraljuk.
5.
A pulykahússal töltött cukkiniket a mártással, forrón tálaljuk.