Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Quinoa saláta

Ez az étel teljes mértékben gluténmentes. Nyugodt szívvel ehetik a gluténérzékenyek is. De ne csak ők tegyék! A quinoával nagyon könnyű dolgozni, sokféleképpen felhasználható, variálható, ráadásul nagyon egészséges. A fehérje tartalma magas, a tejéhez hasonló, a kalória tartalma viszont alacsony, ráadásul lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, ezért a fogyni vágyók nagy kedvence. Ez egy könnyű saláta, amit ha ebédre eszel, biztosan nem fáradsz el utána, megemésztése nem vonja el az energiát a szervezetedtől, simán tudsz után dolgozni. Ha pedig vacsorára eszed, biztos, hogy jól fogsz aludni.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
25 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Dióféle

Mentes

Húsmentes Tojásmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

Hozzávalók az öntethez:

1 citrom lereszelt héja és a leve
3 evőkanál olívaolaj
fél kiskanál őrölt koriander
fél kiskanál fűszerpaprika

frissen őrölt bors

Hozzávalók a salátához:

200 g quinoa
1 kiskanál só
4 dl hideg víz
100 g szárított vörös áfonya
50 g szárított sárgabarack apró darabokra vágva
2 dl meleg víz vagy almalé
2 darab érett avokádó
50 g szeletelt mandula pirítva

Elkészítés

Öntet:

1. Keverjük össze a citrom kicsavart levét, a citrom héját, az olívaolajat, az őrölt koriandert és a fűszerpaprikát. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

Saláta:

1. Öntsük egy lábosba a 4 dl hideg vizet és a quinoát. Sózzuk meg, majd közepes lángon főzzük, amíg felforr. Ekkor vegyük le a lángot, keverjük meg, majd fedővel letakarva, 15 perc alatt főzzük készre. (Addig, amíg a víz teljesen el nem fő a quinoáról, és teljesen megpuhul).

2. Tepsire vagy zsírpapírra borítva terítsük szét a quinoát, hogy mihamarabb kihűlhessen.

3. A vörös áfonyát és a felaprított sárgabarackot áztassuk melegvízben mindaddig, amíg megdagadnak a gyümölcsök. Tipp: ha van otthon almalé, akkor abba áztassuk a gyümölcsöket Ezután szűrjük le.

4. Az avokádót hámozzuk meg, és daraboljuk fel 3-4 cm-es darabokra. Egy edényben keverjük össze 1 evőkanál öntettel, hogy megelőzzük az elszíneződést.

5. Ezután adjuk hozzá a már kihűlt quinoát. Ezt követi a vörösáfonya, a barack és a pirított mandula.

6. Végül locsoljuk meg a maradék öntettel, és az egészet jól keverjük össze.

7. Tipp: Az öntetet és a quinoát is elkészíthetjük már egy nappal előbb is, de ebben az esetben felhasználásig hűtőben tároljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!