A gyerekek egyik nagy kedvence a sajttal és sonkával töltött csirkemell. Egy kis csavarral is elkészíthetjük: a zsemlemorzsához keverjünk kókuszreszeléket, sőt, még finomabb lesz, ha szeletelt mandula is kerül bele, a burgonyapüréhez pedig öntsünk egy kevés almalevet.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
4 darab egész csirkemell
10 dkg szeletelt sajt
10 dkg gépsonka
10 dkg liszt
3 egész tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa
5 evőkanál kókuszreszelék
1 teáskanál só
olaj a sütéshez
fél dl 100%-os almalé
60 dkg burgonya
5 dkg vaj
1 dl felforralt tej
1 mokkáskanál só
1. A megtisztított, feldarabolt burgonyát sós vízben puhára főzzük.
2. Leszűrjük, és botmixerrel pürésítjük.
3. Hozzáadjuk a vajat, a felforralt tejet, és az almalevet.
4. A csirkemelleket hosszában kettévágjuk, kiterítjük, majd klopfolóval megütögetjük.
5. Sózzuk, majd sajtot és sonkát terítünk rájuk.
6. Hosszanti irányban felgöngyöljük, két végüket fapálcával megtűzzük, majd lisztbe, tojásba, és kókuszreszelékkel összekevert zsemlemorzsába forgatjuk.
7. Közepesen meleg, bő olajban kisütjük, majd az almás burgonyapürével tálaljuk.