Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Sajttal és sonkával töltött csirkemell kókuszos bundában

Kezdőlap > Receptek > Csirke – Pulyka > Sajttal és sonkával töltött csirkemell kókuszos bundában

2020. május 31. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A gyerekek egyik nagy kedvence a sajttal és sonkával töltött csirkemell. Egy kis csavarral is elkészíthetjük: a zsemlemorzsához keverjünk kókuszreszeléket, sőt, még finomabb lesz, ha szeletelt mandula is kerül bele, a burgonyapüréhez pedig öntsünk egy kevés almalevet.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 0 / 5. Értékelések: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Hozzávalók

Hozzávalók a csirkéhez:

4 darab egész csirkemell
10 dkg szeletelt sajt
10 dkg gépsonka
10 dkg liszt
3 egész tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa
5 evőkanál kókuszreszelék
1 teáskanál só
olaj a sütéshez

Hozzávalók az almás burgonyapüréhez:

fél dl 100%-os almalé
60 dkg burgonya
5 dkg vaj
1 dl felforralt tej
1 mokkáskanál só

Elkészítés

1. A megtisztított, feldarabolt burgonyát sós vízben puhára főzzük.

2. Leszűrjük, és botmixerrel pürésítjük.

3. Hozzáadjuk a vajat, a felforralt tejet, és az almalevet.

4. A csirkemelleket hosszában kettévágjuk, kiterítjük, majd klopfolóval megütögetjük.

5. Sózzuk, majd sajtot és sonkát terítünk rájuk.

6. Hosszanti irányban felgöngyöljük, két végüket fapálcával megtűzzük, majd lisztbe, tojásba, és kókuszreszelékkel összekevert zsemlemorzsába forgatjuk.

7. Közepesen meleg, bő olajban kisütjük, majd az almás burgonyapürével tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!