Ez a saláta télen kötelező, legalább hetente egyszer! Jobban bírjuk majd a szürke hétköznapok terhét, energikusabbak, egészségesebbek maradunk. Húsok, halak mellett vagy akár önmagában is tökéletes étek.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Mentes
500 g cékla meghámozva és 1-1.5 cm vastag darabokra vágva
500 g répa meghámozva és 0.5 cm vastag szeletekre vágva
7 evőkanál olívaolaj
só
bors
2 vöröshagyma apróra vágva
1 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál vörösbor ecet
1 teáskanál méz
1. A sütőt melegítsük fel 250 °C-ra, és a legalsó szintjére rakjunk be egy sütőlapot.
2.
Keverjük össze az öntethez a vörösbor ecetet és a mézet.
3. A zöldségeket: céklát, répát, vöröshagymát is összekeverjük, meglocsoljuk az olívaolajjal, cukrozzuk, majd sózzuk, borsozzuk.
4. Berakjuk a meleg sütőbe, és 20-25 perc alatt készre sütjük.
5. Az öntetet összekeverjük a sült zöldségekkel, és melegen tálaljuk.