Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Sült cékla és répa saláta

Kezdőlap > Receptek > Előétel > Sült cékla és répa saláta

2019. július 10. Szerző: Lázár Fotó: Melinda Stylist: Bianca

Ez a saláta télen kötelező, legalább hetente egyszer! Jobban bírjuk majd a szürke hétköznapok terhét, energikusabbak, egészségesebbek maradunk. Húsok, halak mellett vagy akár önmagában is tökéletes étek.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Mentes

Húsmentes Tojásmentes Gluténmentes Tejmentes

Hozzávalók

Hozzávalók a salátához:

500 g cékla meghámozva és 1-1.5 cm vastag darabokra vágva
500 g répa meghámozva és 0.5 cm vastag szeletekre vágva
7 evőkanál olívaolaj

bors
2 vöröshagyma apróra vágva
1 evőkanál kristálycukor

Hozzávalók az öntethez:

2 evőkanál vörösbor ecet
1 teáskanál méz

Elkészítés

1. A sütőt melegítsük fel 250 °C-ra, és a legalsó szintjére rakjunk be egy sütőlapot.

2. Keverjük össze az öntethez a vörösbor ecetet és a mézet.

3. A zöldségeket: céklát, répát, vöröshagymát is összekeverjük, meglocsoljuk az olívaolajjal, cukrozzuk, majd sózzuk, borsozzuk.

4. Berakjuk a meleg sütőbe, és 20-25 perc alatt készre sütjük.

5. Az öntetet összekeverjük a sült zöldségekkel, és melegen tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra