Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Sütőtök-krémleves

Kezdőlap > Receptek > Leves > Sütőtök-krémleves

2019. július 11. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Feleségem kedvenc levese. Illetve most már a baráti körünk nagy része is függő lett ettől a levestől. Melinda nem a várandóssága alatt volt kívánós, hanem első fiúnk születés után. Folyamatosan sütőtököt evett. Már nem tudtam hova variálni az elkészítési módokat… Aztán egyszer csak – mondhatnám, hogy már kínomban – megszületett ez a leves. Na ezután már nem kellett erőlködni, csak ezt főztem… heteken át… Aztán persze már Melinda is el tudta készíteni, és jöttek a barátnők, és kérték a receptet, annyira ízlett nekik. Az őszi-téli szezonban heti rendszerességgel készítjük, vendégvárás sincs enélkül a leves nélkül, mert követelik.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 2

Allergének

Tej

Mentes

Húsmentes Tojásmentes Gluténmentes

Hozzávalók

1 darab közepes méretű sütőtök
0.5 liter tej
2 dl tejszín
1 leveskocka (lehetőleg zöldség)
1 púpozott kiskanál mézeskalács fűszerkeverék

bors
2 evőkanál barna- vagy nádcukor
1 nagy evőkanál vaj
pirított tökmag a tálaláshoz

Elkészítés

1. A sütőtököt feldaraboljuk, és 200 °C-os sütőben, alsó-felső programon 40-45 perc alatt megsütjük.

2. A tejet és a tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a fűszereket és a leveskockát.

3. A megsült tököt a tejhez adjuk, és botmixerrel leturmixoljuk.

4. Pirított tökmaggal tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra